Stjernefrø under hammeren

19-10-2018 10:57

Britt Carlsen

Under World Cup Herning bliver der i dag sat 20 potentielle stjernefrø under hammeren i DWB World Cup Følauktion - føllene bliver præsenteret kl. 12.30 og auktionen starter kl. 17

Copyright Ridehesten.com
Hoppeføllet Overgaard's Australia er efter den lovende dressurhingst Blue Hors Farrell og er trukket på tidens mest dominerende og eftertragtede hoppestamme i Danmark og måske også internationalt. Denne stamme ligger bag den tredobbelte UVM-guldvinder Fiontini og guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey.

For første gang bliver der afviklet følauktion under World Cup Herning, det er Dansk Varmblod som har samlet en spændende kollektion af særligt udvalgte føl, som bliver sat under hammeren i DWB World Cup Følauktion i eftermiddag kl. 17 i Nathalie Horse Care Arena. Der er gratis entre til hallen, og dermed kan man også shoppe i de ca. 60 messestande i hallen. 

Er man interesseret i at se nærmere på føllene, så bliver de præsenteret inde i Hal M kl. 12.30 i dag. Vil man gerne se føllene tæt på, så er det muligt at se dem i stalden. Føllene er ikke opstaldede sammen med konkurrencehestene, så det er muligt at komme tæt på. Man kan henvende sig i showoffice, der sidder repræsentanter for Dansk Varmblods auktionsudvalg, som kan tage en med til stalden, eller giver flere oplysninger om føllene, såfremt man efterspørger det. 

Det en en fremragende kollektion bestående af 11 dressurføl og 9 springføl af særdeles høj kvalitet, som kommer under hammeren kl. 17 i eftermiddag, og fremtiden tegner sig lys for de unge føl i både sport og avl.

De senere år er antallet af føl født i de store ridehesteavlsforbund i Europa faldet med op mod 50%, og selvom produktionen af fremtidens rideheste er begyndt at stige igen, så er der ingen tvivl om, at det kan blive vanskeligt at finde unge rideheste af absolut topkvalitet om nogle år. Derfor kan det være en rigtig god løsning, at investere i et føl af høj kvalitet, og så have tålmodighed de næste tre år. Muligheden foreligger i dag, når Dansk Varmblod præsenterer denne kollektion for mulige købere. 

Copyright Ridehesten.com
Counter Strike er efter tophingsten Clarimo. Moderen Carouba efter Coronado / Sacramento Song XX er mor til Clear The Way en af de mest vindende 6 års i Danmark og bedste danskavlede hest i 6 års-finalen til UVM i Zangersheide 2018, og så har Clear The Way netop vundet championatsfinalen med Martin Neergaard i sadlen.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen