Spændende omspringning til DRF-holdmesterskab

03-06-2024 15:49

Weekenden bød på DM for ponyspringhold i Næstved Sportsrideklub, hvor tre hold mødtes i en intens omspringning om guldet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der har været gang i springbanen på Næstved Sportsrideklub i weekenden, hvor der med både distrikts- og landsstævneklasser for ponyryttere har været klasser på de fleste niveauer. Højdepunktet var Agria DRF-mesterskabet for klubhold i springning, hvor otte hold, bestående af fire ponyryttere hver, tørnede sammen i dysten om guldmedaljerne. I fredags stod den på første runde af mesterskabet, hvorfra de seks bedste hold blev kvalificeret til søndagens finale. Gårsdagens finale blev afviklet i MA1*, og de kvalificerede hold var Capacity Showjumping Center, to hold fra Hillerød Sportsrideklub, Herning Rideklub og sidste års vinderklub Slagelse Rideklub samt hjemmebaneholdet fra Næstved.

Tre hold havde i finaleklassen tre ryttere med nul fejl, og da det dårligste resultat ikke medtælles, var der dermed lighed mellem holdene. Det var altså ensbetydende med omspringning. Også i omspringningen var der lighed på antal fejl mellem de tre hold; de havde alle samlet fire fejl, så medaljerne blev uddelt efter tid. Her var det Capacity Showjumping Center, som sammenlagt var de allerhurtigste, og derfor blev det altså Ellen Vester Reymert på Dinko Star, Frederikke Hoffmann Kønigsfeldt på Kingdom Connie, Amalie Breum-Harild på Good Boy Du Bondet og Selma Hundborg Dresler på Clounamon Coco, der kunne hænge guldet om halsen. 

Hillerød Sportsrideklub hold nr. 1 tog sig af sølvmedaljen, da de sammenlagt, fordelt over tre ryttere, var ca. 10 sekunder langsommere end det vindende hold. Holdet bestod af Emily Lee Vestergaard på Sting's Yaris, Eva Harriet Elkjær Christensen på Valmy De Treille, Silvia Mourier på Balthazar De Bordes og Rigmor Svane på Caliber DE. 

Det var en indbringende dag for Hillerød Sportsrideklub, da deres hold nr. 2 tog sig af bronzemedaljen. Den medalje blev redet i hus af Frieda Christine Thilkjær på My Diamond, Fiona Schou-Sørensen på Mister Jones, Rosasofie Nielsen på Ardanasella Nina og Caroline Sabroe Søndergaard på BKS Nebula. 

Copyright Ridehesten.com
Der var engang kaserne i Næstved. Foto: Ridehesten arkiv

Mesterskabet tilbage på kasernen
Næstved Sportsrideklub har tidligere afholdt DM for ponyhold, men efter et par vellykkede stævner blev landsstævnet i 2013 et kaotisk stævne grundet massivt regnvejr. Med en nylavet springbane var mesterskabet nu tilbage på den gamle kaserne i Næstved, og det glædede formand for rideklubben, John Tingbjerg:

Det er fantastisk at have stævnet tilbage her i Næstved, og vi fik virkelig brugt vores nye bane. Det er altid en stor mundfuld at afholde landsstævner, men det er bestemt det værd. Næstved har en ret unik atmosfære at byde på i den gamle kasernegård, hvilket gør stævnet endnu mere hyggeligt, og generelt har stemningen bare været rigtig god, lyder det fra den tilfredse formand i Næstved Sportsrideklub, som er en relativt stor klub med over 300 medlemmer.

Copyright Ridehesten.com
Banen i den gamle kasernegård i Næstved. Foto: Privat

Frivillighed og sammenhold
Weekendens landsstævne blev afviklet kun ved hjælp af frivillige kræfter, som både knoklede under stævnet, men i den grad også før og efter. John udtrykker stolthed over de mange frivillige, der har været med til at gøre stævnet til en realitet:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg er glad for, at det stadig kan lade sig gøre at afholde store ridestævner uden professionelle kræfter. Det hele er arrangeret af rideklubbens frivillige, og det viser, at det kan lykkes uden et stort og dyrt set-up. 

Tina Madsen, en af de frivillige, supplerer John og fortæller om det gode sammenhold mellem de frivillige fra klubben:

Der har været et skønt sammenhold under stævnet, og generelt er det de fællesskaber, der opstår i forbindelse med stævnerne, som jeg sætter mest pris på: Både fællesskabet mellem de frivillige, men også mellem rytterne og mellem ponyforældrene. Det er fantastisk at se alt den glæde og opleve, hvordan børnene bliver bakket op, udtaler Tina. 

John drømmer om, at de gode faciliteter på Næstved Sportsrideklub samt den dygtige frivillige trup kan være medvirkende til, at den gamle Gardehusarkaserne, hvor der indtil 1980 blev afviklet Hingstekåring, kan få lov at danne rammen om et 2-/3-stjernet internationalt stævne i fremtiden: 

Det kunne være sjovt at føre historien tilbage og igen have et stort arrangement på den tidligere kaserne. Vi har både mange faste bokse, den nye bane og et stort hold frivillige, der har meget erfaring med stævneafvikling, runder John håbefuldt af. For nu er årets ponyholdmesterskab i hvert fald velafviklet til stor glæde for alle kræfterne bag. 

Start- og resultatlister.

Klassens resultat.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen