Sophia Obel: USA var vildt at prøve

22-02-2023 16:22

Charlotte Kusk Berwald

Selvom Sophia Boje Obel Jørgensen blot er sytten år, har hun fuld gang i hvad hun selv håber bliver en lang karriere i dressursporten. Hun er netop vendt hjem fra USA hvor hun har været ovre for at træne

Copyright Ridehesten.com
Palmer og heste. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2015 red Sophia sit første distriktsstævne på kat. III ponyen Silver som hun vandt. Sammen med Silver red hun sit første DM tilbage i 2016. Benene voksede og Sophia måtte have større ponyer at udfolde sit store talent med. Den mest berømte af dem var Adriano B e. De Angelo B/ Flying Dream. Ekvipagen hev en stribe sølvmedaljer hjem til Europasmesterskabet i 2020 og til deres sidste stævne sammen i 2021 blev det til en guldmedalje til DM. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg samler på oplevelser
Tilbage i efteråret mistede Sophia sin tophest, vallakken Brilliant e. Bretton Woods/ Diamond Hit. Selvom hun nu har en travl hverdag med fire heste i stalden, betyder det ikke at hun ikke fortsat tænker på ham hver eneste dag. 
– Han skulle have været med til USA sammen med mig have deltaget i sæsonen, som de kalder det derovre. Vintersæsonen er stor og den oplevelse ville jeg så gerne have haft sammen med ham. Jeg tog dog afsted alligevel, men kun en måneds tid så jeg kortede turen langt ned, fortæller Sophia. Sophie red hos Helgstrand USA og fulgtes til USA sammen med Alexander Helgstrand, der endnu er i USA.

Copyright Ridehesten.com
Godt ridevejr og palmer. Foto: privat

Træning hver dag
En måned i Florida var dog ikke en ferie, for den unge rytter. Tværtimod var hun hver dag i sadlen og arbejdede på at blive endnu bedre til dressur. 
– Det var helt vildt. Hver dag red vi og så var der hele tiden af hjælpe fra Lars (Lars Petersen red.) og Ulf (Dr. Ulf Möller, red.) som kom med små fif. Jeg føler virkelig at jeg rykkede mig og blev en bedre rytter. Jeg håber på en dag at kunne prøve noget lignende, men næste gang vil jeg gerne have en af mine egne heste med, så jeg også kan komme ud og ride nogle stævner. Det kunne være fedt, slutter Sophia, der til hverdag arbejder hos Dennis Fisker og drømmer om snart at være startklar i dressurens sværeste klasser. Sophia er nemlig ikke bange for at drømme stort. Og så har hun forresten lige fået en ny stjerne, i form af Zouzo Majishan e. Blue Hors Zack/ Soliman som hun glæder sig til at lære bedre at kende.

Copyright Ridehesten.com
Sophia og hendes nye stjerne. Foto: privat
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing