Sølv til juniorlandsholdet ved NM i springning

28-06-2014 09:32

Fredag aften var det det danske juniorlandsholds tur til at indtage springbanen ved NM i Drammen i Norge. Efter en omspringning om guldet vandt de danske ryttere nordisk sølv

Satisfaction og Emil Hallundbæk.

Fredag aften var det det danske juniorlandsholds tur til at indtage springbanen ved NM i Drammen i Norge. Efter en omspringning om guld og sølv, måtte Benedikte Rie Truelsen, Stephanie Jørgensen, Josephine Bøgh og Emil Hallundbæk modtage sølvet, mens guldet gik til Norge. Finland fik bronzen.
Seks danske ekvipager var på startlisten, hvoraf Benedikte Rie Truelsen, Stephanie Jørgensen, Josephine Bøgh og Emil Hallundbæk udgjorde landsholdet, mens Martin Knudsen og Mikkel Rasmussen red individuelt.
Første danske ekvipage på den 1,35 m høje bane var Martin Knudsen og Quax, der fik 1 fejl og en tid på 94,48 sekunder. Herefter var det Mikkel Rasmussen og Vascos’ tur, og de kom gennem banen med 0 fejl og en tid på 86,79 sekunder.
Benedikte Rie Truelsen og Quinnie var den første landsholdsekvipage i aktion, og de lagde ud med en runde med 4 fejl og en tid på 90,43 sekunder. Stephanie Jørgensen på Spinborgs Luxsus og Josephine Bøgh på Van Dejk fulgte begge efter med nulrunder i tiderne 86,90 og 92,55 sekunder. Emil Hallundbæk og Satisfaction Frh var sidste danske ekvipage, og de gjorde forgængerne kunsten efter med en fejlfri runde i tiden 85,67 sekunder.
Dermed sluttede danskerne 1. runde med 0 fejl, hvilket placerede dem på en foreløbig 1. plads, som blev delt med Norge.

Sølv efter spændende omspringning
I 2. runde leverede Martin Knudsen og Quax en fejlfri runde i tiden på 87,36 sekunder, og det samme gjorde Mikkel Rasmussen og Vascos i en tid på 86,54 sekunder.
Benedikte Rie Truelsen og Quinnie lagde stærkt ud for landsholdet i 2. runde med 0 fejl i tiden 86,31, og både Stephanie Jørgensen på Spinborgs Luxsus og Josephine Bøgh på Van Dejk kom også fejlfrit gennem banen i tiden 85,42 og 88,60 sekunder. Emil Hallundbæk og Satisfaction Frh gentog ligeledes den fejlfrie kurs i en tid på 86,73 sekunder. Men da både Danmark og Norge sluttede med 0 fejl, skulle der omspringning til om fordelingen af guld og sølv.
Bronzen gik til Finland med 4 fejl, mens Sverige blev nr. 4 med 17 fejl.
I omspringningen fik Benedikte og Quinnie 4 fejl, mens Stephanie og Spinborgs Luxsus fik 9 fejl. Josephine og Van Dejk kom fejlfrit gennem banen, mens Emil og Satisfaction Frh også fik 4 fejl. Dermed sluttede Danmark med 8 fejl, men da Norge kom gennem omspringningen med 4 fejl, fik danskerne sølv.

Kilde: DRF.

Info

Det individuelle mesterskab afgøres søndag
Fredagens klasse var den første af to afdelinger i det individuelle nordiske mesterskab, og anden afdeling springes på søndag. NM i springning for ungryttere, juniorer, children og ponyryttere afgøres også i Drammen denne uge.