Små heste med stor succes

08-09-2015 10:22

I torsdags drog JP Miniatures og Stutteri Teglmosen mod European Regional Championship Show i Holland til miniaturestævne, og der kom der mange flotte danske titler ud af

Da JP Miniatures og Stutteri Teglmosen i torsdags drog mod European Regional Championship Show på Het Zwarte Water i De Mortel, Holland, stod fem miniheste shinede og klar i lastbilen på vej mod årets sidste og største show.

Ridehesten.com har talt med Jill Poulsen fra JP Miniatures, der medbragte hoppen Teglmosens Shyanne West, der var tilmeldt fem forskellige køreklasser, mens Stutteri Teglmosens heste skulle deltage i både springning, kørsel, halter og forskellige andre showklasser.

Allerede ved ankomsten fik Jill nerver på, da Shyanne ikke lod sig måle i de første to forsøg. Ifølge de amerikanske regler må hestene ikke være mere end 34” på sidste manhår. Man har tre forsøg til at få målt hesten - hvis den ikke bliver målt, får man ikke lov at deltage overhovedet, og så er hele turen spildt.

– Normalt er det ikke noget problem at måle hende, og det lykkedes da også i sidste forsøg, så lettelsen var enorm, da jeg endelig fik grønt lys for at deltage, fortæller Jill.

Hun har haft Shyanne i knap halvandet år, og de har allerede opnået rigtig flotte resultater. Ekvipagen konkurrerer i køreklasser, hvor gangarterne er det primære, og hesten skal være afslappet og velafbalanceret. Det minder umiddelbart mest om et unghestechampionat. Der er ikke nogle regler for, hvor mange klasser, man må deltage i pr. show og indenfor hver kategori af klasser bliver hestene delt op efter køn, højde og om kusken er professionel eller amatør.

– Showet startede godt, og vi vandt vores første klasse. Det var en klasse, hvor kusken selv skal eje, træne og vise sin hest. Ingen andre må hjælpe med at gøre den klar, og der er meget strenge regler. I alt vandt Shyanne to klasser og fik to andenpladser og en tredjeplads i løbet af weekenden, fortæller Jill.

De øvrige deltagere i den danske lejr fik også nogle rigtig flotte resultater. Det blev til to Grand Champions, som er den største titel man kan vinde med en kørehest. Westwind Farms Bordeaux by Attitude blev grand Champion i køreklassen roadster, som er en klasse med masser af power, hvor man kører til høj musik. Teglmosens Papaya Whiz blev grand Champion i Classic Pleasure Driving i tæt konkurrence med Teglmosens Shyanne West og Jill Poulsen. Derudover fik Stutteri Teglmosen 6 champion-titler, 8 reserve champion og 8 top ti placeringer.

– Alt i alt var det en rigtig god tur, hvor Dannebrog kom til tops flere gange, slutter Jill Poulsen veltilfreds.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald