Sidsel og Schianto i finalen - OPDATERET

21-03-2013 09:33

Det lykkedes for Sidsel M. Johansen og Schianto at få det eftertragtede wildcard til Reem Acra FEI World Cup-finalen i Göteborg i slutningen af april

Copyright Ridehesten.com
Sidsel M. Johansen og Schianto. (Foto: Ridehesten.com)

Efter sidste World Cup-kvalifikation i hollandske Den Bosch i weekenden stof det klart, at én dansker havde sikret sig en plads i finalen, der afholdes i Göteborg i slutningen af april. Anna Kasprzak og Donnperignon e. Donnerhall leverede nogle ridt i topklasse med en sjetteplads i Grand Prix og en flot fjerdeplads i Grand Prix kür, og sikrede sig en plads i den eftertragtede finale.

Sidsel M. Johansen og Schianto e. Gribaldi/Schwadroneur (opdr. Jørgen Rosbøg) har gennem længere tid imponeret de internationale dressurdommere og også i Den Bosch leverede ekvipagen og opnåede en niendeplads i Grand Prix med 69,468% og en ottendeplads i Grand Prix kür med 74,950%.

I forhold til en plads i World Cup-finalen endte Sidsel og Schianto lige bag svenske Minna Telde, som også endte lige uden for rækken af ekvipager med en sikker plads i finalen.

I den vesteuropæiske liga får de ni bedst placerede ekvipager efter kvalifikationsrunderne adgang til finalen, plus titelforsvareren, som i år er hollandske Adelinde Cornelissen på Jerich Parzival e. Jazz. Dertil uddeler FEI to wildcards, hvoraf det nu er bekræftet, at det ene går til danske Sidsel M. Johansen og Schianto. Dermed er to danske ekvipager bekræftet til årets World Cup-finale ved Göteborg Horse Show den 24.-28. april 2013. 

-Sidsel har modtaget et af de to FEI wildcards, som vi uddeler med det samme, bekræfter Trond Asmyr fra FEI.

- Jeg blev utroligt glad, da jeg hørte nyheden, og jeg er mega glad for, at jeg har trukket det længste strå, fortæller en tydeligt begejstret Sidsel M. Johansen til Ridehesten.com om det, at hun og Schianto har fået et wildcard til World Cup-finalen.

- De næste 14 dage tager vi det stille og roligt og så bygger vi op igen, så vi tre uger inden kan ride til igen, fortæller Sidsel om forberedelserne mod Göteborg.

- Vi vil rigtigt gerne med i kürfinalen, men derudover tør jeg næsten ikke tænke, for det er et utrolig stærkt felt i år, slutter Sidsel, da hun fortæller om, hvad hendes mål er med finalen ved årets World Cup.

Info

Øvrige dressurryttere fra den vesteuropæiske liga klar til Reem Acra FEI World Cup-finale:
Kristina Sprehe (Tyskland) – 68 point
Valentina Truppa (Italien) – 67 point
Edward Gal (Holland) – 66 point
Helen Langehanenberg (Tyskland) – 66 point
Isabell Werth (Tyskland) – 66 point
Patrik Kittel (Sverige) – 63 point
Tinne Vilhelmson-Silfven (Sverige) – 63 point
Anna Kasprzak (Danmark) – 58 point
Marcela Krinke Susmelj (Schweiz) – 50 point
Herudover er den forsvarende mester, Adelinde Cornelissen, automatisk kvalificeret til finalen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen