SAO's 100 år fejret med manér

09-05-2013 11:13

Signe Wiese

Sportsrideklubben Aalborg (SAO) kan i år fejre sit 100 års jubilæum, og den imponerende milepæl blev markeret i går med reception, et flot og underholdende show og til sidste et brag af en fest

Copyright Ridehesten.com
SAO-formænd fra 1970 og til nu: Jørgen Mertz, Jesper Holst Hansen, Carsten Aagaard, Erik Larsen, Claus Schmith, Erik A. Jensen og i midten klubbens nuværende formand, Gitte Bruun.

Sportsrideklubben Aalborg fejrede i går, onsdag den 8. maj, sit 100 års jubilæum med reception, show og fest. Klubbens nuværende beridere og beriderlever, samt flere af klubbens "gamle" beridere og beriderelever deltog i jubilæumsshowet, der var en meget underholdende og seværdig affære.

Showet blev indled med dressuropvisning med berider Klaus Holm, der har været beriderelev i SAO, samt en pas de deux med Sille Hastrup, der tidligere har været beriderelev i SAO, og Sandra Jensen, der er 4. års elev i klubben. Herefter fulgte en dressuropvisning med danmarksmester i ponydressur, Victoria E. Vallentin, der bogstavlig talt har trådt sine barnesko hos Aalborg Sportsrideklub, eftersom hendes far, berider Søren Vallentin, har været chefberider hos SAO fra 1986 til 2006. Victorias opvisning med ponyen Not For Sale blev indledt af tidligere landstræner i ponydressur, berider Vibeke Degn Andersen, der har fået en del af sin berideruddannelse hos SAO.

Herefter fulgte en forrygende duelspringning, der bl.a. havde deltagelse af berider Kristian Skovrider (tidl. beriderelev hos SAO), berider Søren Hedegaard (tidl. beriderelev og nuværende springunderviser hos SAO), berider Jeppe Vedding Nielsen (tidl. beriderelev) og SAO-rytter Mette Ragborg. En populær vinder af duelspringningen blev Mette Ragborg.

Efter springningen blev banen indtaget af den ypperlige direktørfrue Yvonne Knudsen, der fik en enetime i dressur af berider Mads Rom. Timen blev startet på en hest, der måske ikke helt levede op til direktørfruens ambitioner, så et efter et lynindkøb hos Helgstrand Dressage vendte Yvonne tilbage på hest, der passede bedre til fruens ambitionerne om at ride Bundgaard Byg Cup. Publikum fik i den grad rørt lattermusklerne, og SAO's daglige leder, berider Nicolai Kowalski, fik vist en ny side af sig selv, i rollen som den blonde, barmfagre Yvonne Knudsen.

Herefter blev banen indtaget af vel nok SAO's mest berømte rytter gennemtiderne, nemlig Andreas Helgstrand. Andreas havde medbragt guldmedaljehoppen Polka Hit Nexen, og gav en flot opvisning, samtidig med at han havde lejlighed til at fortælle om sin imponerende karriere, der for for alvor startede, da han som16-årige startede i beriderlære hos SAO under Søren Vallentin. - Det er her det hele startede, sagde Andreas Helgstrand bl.a., og fremhævede især det helt unikke sammenhold, der altid havde været i klubben.

Ulrik Falbe, der er 1. års elev hos SAO, havde trænet intenst op til jubilæumshowet. Han fravalgte dog opvisningen på "den store dressurhest", der så for vild ud, og fik istedet på flot - og ganske underholdende - vis demonstreret dressur for lange liner. Den smukke hvide ponyer, der blev benyttet til formålet, fik vist både sidebevægelser og piaffe - og tog det med ophøjet ro, at en 2 meter høj beriderelev konstant fulgte den lige i hælene!

Det flotte og veltilrettelagte show blev afsluttet af højdespringning, der havde deltagelse af SAO's 6. års elev Katja Kavanagh, Søren Hedegaard og Kristian Skovrider. Sejrherre efter tæt og intens kamp blev Kristian Skovrider, der fejlfrit passerede trippelbarren på 180 cm. Også Søren Hedegaard klarede de 180 cm, men Kristian Skovrider vandt pga. færrest fejl.

Den store ridehal på Finstrup var godt fyldt op, og efter showet fortsatte hovedparten af tilskuerne til aftenens store fest, der havde mere end 250 tilmeldte.

Se billeder fra showet i galleriet til højre.

Sportsrideklubben Aalborg blev oprindeligt grundlagt på ridecenteret på Annebjergvej i Aalborg. I slutningen af 1970'erne betød et behov for mere plads at de første heste blev flyttet fra Annebjergvej til Finstrupgaard, som siden da har dannet rammerne om hovedparten af klubbens akivtiveter - ridecententeret på Annebjergvej drives dog fortsat af Sportsrideklubben Aalborg.

Gennem årene har en imponerende stribe af beridere haft deres gang hos SAO - både som læremestre og som beriderelever. Beridere som Ove Bisgaard, Finn Greve og Søren Vallentin har alle være ansat som chefberider i Aalborg, og beridere som Andreas Helgstrand, Kristian Skovrider, Bo Kristoffersen, Vibeke Degn, Søren Hedegaard og Nikolai Kowalski har alle haft dele af deres læretid på Finstrupgaard. I dag er det netop Nikolai Kowalski der er ansat som daglig leder hos SAO, mens berider Mads Rom netop er blevet ansat til at drive afdelingen på Annebjergvej. Der er plads til 140 heste i stalden, og klubben har knap 450 medlemmer.

 

Læs mere om 100 år med Sportsrideklubben Aalborg i det nyeste nummer af magasinet Ridehesten.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner