Sådan takler østjysk storproducent af foder denne tid

23-04-2020 14:29

Annika Knudsen Lorentsen

Hvad gør en produktionsvirksomhed, når coronavirussen rammer Danmark som nu – det har vi talt med den store østjyske foderproducent Hornsyld Købmandsgaard om

Copyright Ridehesten.com
Hornsyld Købmandsgaard har haft deres fulde fokus på at sikre produktionen. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

Når produktionen lyder på ca. 260.000 tons foder om året på tre forskellige fabrikker og til forskellige dyr, så er det vigtigt at sikre produktionsfolkene, når man havner i en situation, som den Danmark befinder sig i lige nu. Og det er netop det, man har gjort meget ud af hos foderproducenten Hornsyld Købmandsgaard, som blandt andet står bag hestefoderet Møllerens Hestefoder.

– Vi producerer foder til heste, grise, køer m.m., og forestil jer, hvis nogle af produktionsfolkene blev ramt af corona, og man dermed måtte sende resten af produktionsfolkene i karantæne. Så ville vi som firma, men også rigtig mange dyr, være ilde stedt, fortæller Marianne Jepsen fra Hornsyld Købmandsgaard og fortsætter:

– Man kan ikke indsætte nye produktionsfolk hurtigt nok, og det vil være en utrolig kompleks sag – så derfor er det altså meget vigtigt, at vi værner om produktionen.

Copyright Ridehesten.com
Foderlageret skal fortsat fyldes op, så der er foder at sende ud til butikker og landmænd. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

Da corona ramte Danmark, stod Hornsyld Købmandsgaard som så mange andre med en stand på Hest & Rytter-messen i Herning, og alle folk, som havde været på messen, blev sendt direkte hjem i karantæne. Alle sælgere blev sendt hjem at arbejde, sådan at man kunne frigøre mere plads i firmaet til det personale, som styrer produktion, logistik og ordreindgang.

Copyright Ridehesten.com
En af de medarbejdere som sikrer at foderet fortsat bliver produceret og leveret til de mange dyr, som er afhængige af foderproducenten. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

– Der bliver sprittet af, og vi holder afstand ligesom alle andre steder i Danmark, og vores produktionsfolk er delt op i teams, som overhovedet ikke møder hinanden i løbet af dagen. Det vil sige, at al kommunikation mellem grupperne foregår via mail og telefon, forklarer Marianne og fortsætter:

– Arbejdsgangen for chauffører er også ændret markant. Normalt ville de gå direkte ind og tale med folkene i afdelingen omkring kørselsplanlægningen, eller de ville tage en snak med landmanden, mens de læsser af. Nu sidder planlægningsfolkene på den ene side af væggen, og chaufførerne har deres eget rum på den anden side. Ordrerne bliver sendt ud til dem i rummet, og alt dette gør vi, for at de ikke kan smitte hinanden.

Copyright Ridehesten.com
Lastbilchaufførerne har fået helt andre arbejdsgange end normalt. Foto: Hornsyld Købmandsgaard

Det betyder også, at chaufførerne pludselig har fået en meget ensom arbejdsplads, da de har klare instrukser om, at de ikke må komme tæt på butiksfolk eller landmænd, når de leverer varerne.

– Hver chauffør har fået udleveret en boks med værnemidler til daglig brug. Her i Købmandsgaarden håber vi, at vi ved fælles hjælp vil komme igennem denne krise, som ingen nogensinde havde forestillet sig ville ramme på denne måde, slutter Marianne.

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner