Annika Knudsen Lorentsen
De danske ryttere er uden tvivl rigtig tilfredse efter dagens præstation i Nations Cup-klassen ved det internationale stævne i Prag, Tjekkiet. Det startede ud med en stabil præstation fra holdets fire ryttere i første runde, og i anden runde leverede alle fire ryttere endnu engang.
Her red de nemlig alle fire minimum ligeså godt, som i første runde, og et par af de danske ekvipager forbedrede endda deres præstation i anden runde.
– Rytterne viste i dag, at de kan være med på dette niveau, og også holde hovedet koldt, så de alle leverede godt ridt i begge runder, fortæller landstræner Bo K. Møller efter dagens præstation, og fortsætter:
– Holdet bestod af flere nye ekvipager, som ikke har redet nationsspringninger før, så det var virkelig godt.
Sejren i nationsspringningen gik til hjemmebaneholdet fra Tjekkiet, Danmark blev 2'er, mens det blev Belgien på tredjepladsen.
Lars og Gladiola i topform
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Stine og Jørgen Schmidt) havde en stor del i dagens flotte resultat til Danmark.
Ligesom i første runde, leverede de i anden runde en sikker fejlfri runde, og dermed sikrede de et godt udgangspunkt for de øvrige danske ryttere.
– Lars red jo dobbelt nul på Gladiola, og det understreger også, at det ikke var tilfældigt, at det var dem, som vandt DM sidste år. Gladiola har virklig meget kvalitet, og det viser han også i dag, understreger Bo K. Møller.
Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney e. Cartani/San Patrignano Cassini var anden danske ekvipage på banen, og de forbedrede deres resultat i anden runde, hvor de blot endte med en enkelt tidsfejl. Parret red første runde med 5 fejl, og det må derfor siges at være en stabil præstation fra den unge danske rytter, som i dag havde sin debut i en nationsspringning for senior.
– Konstantin leverede en utrolig flot debut på seniorlandsholdet, og den fejl, som han fik i første runde, fik han justeret ind i anden runde, fortæller Bo, som forklarer, at de allerede da de havde gået banen havde snakket om, at det måske var en fordel for Konstantin at ride 7 galopspring i stedet for de normale 8 ned til den lodret, hvor nedslaget kom i første runde.
Det gjorde Konstantin i anden runde, og det gav bedre plads til AK's Crowney, som har en stor galop, og dermed kom parret fejlfrit igennem anden runde med blot en enkelt tidsfejl.
Stærk dansk afslutning
Tredje rytter på det danske hold, var Rikke Haastrup med Nomanee e. Nonstop/Carthago Z, som i første runde fik 5 fejl. Ekvipagen forbedrede deres resultat i anden runde, hvor der desværre faldt en bom på B'eren i trekombinationen, som betød, at de endte med 4 fejl i anden runde.
– Rikkes hest er en utrolig dejlig hest, som jo stadig er urutineret på det her niveau, og som kan blive endnu bedre med mere rutine, understreger landstræneren.
Andreas Schou red på banen som Danmarks sidste rytter, og sammen med Diacardo BS e. Diarado/Carthago Z leverede han en sikker runde, hvor de var fejlfrie på forhindringerne. Der sneg sig dog, ligesom i første runde, en enkelt tidsfejl ind for parret.
– Andreas red nationsspringningen på en hest, som han ikke plejer at ride på holdet, og vi var helt enige om, at han ikke skulle ride efter at nå tiden, men derimod sørge for, at der ingen nedslag kom i løbet af banen. Den plan lykkedes, præcis som den skulle, forklarer Bo.
Alt i alt sluttede Danmark med blot 8 fejl efter de to runder, og det placerede holdet som nummer 2 med blot 2 fejl op til det vindende hold fra Tjekkiet.
– Det er jo en rigtig vigtig sæson i år. Vi har en rytter, der skal sendes til OL, mens vi også skal ride EM senere på året. Det betyder også, at det er rigtig godt, hvis vi kan få mange ryttere i spil til pladserne. Kvalifikationskravene til EM er blevet noget større, men vi har allerede flere rytter, der har kvalifikationerne, mens andre er godt på vej, slutter landstræneren med at fortællle.
Belgien sluttede med 9 fejl, mens Irland endte på en fjerdeplads lige efter Belgien med 10 fejl.
Se hele resultatet her.