Ryttere skal dele anlæg med bl.a. spejdere

17-12-2013 09:47

Nordjyske.dk skriver, at heste og ryttere i Løgstør Rideklub i fremtiden vil dele deres nye faciliteter med spejdere, cyklister og løbere

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten.com

Normalt er ridecentre kun for heste og ryttere, men den opfattelse har man valgt at udfordre i Løgstør, ved også at skabe plads til andre der udfolder sig aktivt i naturen på et nyt ridecenter.

Det bliver landets første af slagsen – et ridecenter, der er indrettet til også at huse andre brugergrupper, som spejdere, cyklister, løbere og en hundeklub. Det nye multicenter kaldes for et natur- og ridecenter.

I dag har Løgstør Rideklub hjemme på en nedlagt gård i Løgstør, men på grund af planer om fodboldbaner til et nyt idrætsanlæg, er klubben blevet nødt til at flytte. Vesthimmerlands Kommune har derfor stillet et 17 hektar stort område i nærheden af Løgstør til rådighed for rideklubben.

Det nye natur- og ridecenter bliver på 3.653 m² plus 429 m² overdækket udeareal og et 309 m² stort trappe- og terrasseområde. Det kommer til at indeholde to ridehaller, der adskilles af en opholdszone med tilskuerpladser for begge ridehaller, samt plads til 40 hestebokse. De øvrige brugeres behov tilgodeses med værkstedsfaciliteter, mødelokale og opbevaringsrum. Dertil etableres et 200 m² stort område med café, omklædning og toiletter.

Udendørs vil der blive tre dressurbaner, en springbane og en opvarmningsbane. Dertil kommer en række stier for alle brugere med bålpladser, udendørs fitness, shelters til overnatning, agilitybaner og petanquebaner samt boldspilsområde. Cyklisterne får et overdækket område, der bliver et kombineret værksted og mødested.

Projektet er tegnet af Tegnestuen LBB3 og Vesthimmerlands Kommune støtter projektet med 3 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 7 mio. kr. I alt vil projektet koste 24 mio. kr. at opføre.

Kilde: Nordjyske.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald