Ryttere på de sociale medier

17-11-2020 14:00

Britt Carlsen

Unge ryttere står over for idealer og normer via sociale medier, hvor ryttere forventes at præsentere sig som flotte, succesrige og professionelle, viser ny forskning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kee Nørgaard Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Lovisa Broms, forsker inden for idrætssvidenskab, blev for nylig rost for sit studie af hestesport og sociale medier på den internationale kongres European College of Sport Science. "Et positivt løft," siger hun.

- Jeg præsenterede en delundersøgelse i projektet Stable Cultures in Cyberspace, et projekt der beskæftiger sig med hestesport og sociale medier. Projektet er finansieret af Stiftelsen Hästforskning og Norges forskningsråd, og jeg har sammen med Susanna Hedenborg og Aage Radmann arbejdet med projektet siden 2018. Projektet  handler om unge rytteres brug af sociale medier i forhold til deres hverdag som studerende på ridesportsgymnasier.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Normer og idealer
Undersøgelsen er en del af Lovisa Broms' afhandling og viser, at sociale medier påvirker studerende i deres identitetsskabelse, og at klare normer og idealer dukker op på sociale platforme. Tidligere undersøgelser viser, at studerende på sportsskoler udsættes for miljøer, hvor konkurrence, ydeevne og sammenligning med andre er normen. Unge ryttere står over for idealer og normer via sociale medier, hvor ryttere forventes at præsentere sig som flotte, succesrige og professionelle, ifølge Lovisa Broms.

- Samtidig ser de unge ryttere op til rytterrollemodeller, der tør at bryde disse normer og tør vise en mindre perfekt hverdag i stalden. Resultaterne viser et komplekst og undertiden modstridende billede af, hvordan elever i sportsskoler forholder sig til sociale medier. Øget viden om, hvordan studerende interagerer på sociale platforme, kan bidrage til mere informerede og konstruktive diskussioner om, hvordan studerende på sportsskoler navigerer mellem idealer og normer i et samfund, hvor sociale medier i høj grad er en del af hverdagen.

Kilde: Malmø Universitet

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner