Rie Roed følger drømmen i Belgien

10-09-2023 13:14

Annika Knudsen Lorentsen

21-årige Rie Rose Lindegren Roed er rykket fra Danmark til Belgien, hvor hun har fået job hos ST Stables, og hvor hun forfølger drømmen om at udvikle sig selv som springrytter og lære endnu mere om sporten

Copyright Ridehesten.com
Rie Rose Lindegren Roed har redet mange internationale stævner rundt omkring i verden. Foto: Privat

Fornyligt flyttede Rie Rose Lindegren Roed til Belgien, nærmere bestemt til ST Stables hos Steve Tinti, hvor hun har fået job som stævnerytter. 

– Efter længere tids overvejelse, var jeg på udkig efter et job, og jeg så især mod Belgien. Mit ønske handlede om, at blive klogere på heste og få mere viden omkring springsporten, og i min søgning fik jeg kontakt til Steve, hvor jeg efter deling af videoer af min ridning, tog til stalden for at prøve at ride der i en uges tid, indleder Rie og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Rie Roed. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

– Det er lidt sjovt, fordi jeg altid havde tænkt, at hvis jeg skulle ride professionelt og være ansat, så skulle det være ST Stables, og nu står jeg så, ydmyg og taknemmelig, her. Jeg begyndte på jobbet for omkring en uge siden, og jeg er allerede så glad for det. 

En professionel springstald
Rammerne hos ST Stables er i topklasse. Stalden er beliggende syd for Bruxelles i Belgien, og anlægget er bygget op med stor fokus på hestenes trivsel. 

– Standarden er virkelig høj, og det er en fornøjelse at få lov til at opleve hvor godt heste og mennesker trives her. Jeg får lov at koncentrere mig hundredprocent om min ridning, og det er en stor lettelse for mig. De virker til at have tillid til mig, og jeg gør naturligvis mit bedste for at opfylde de krav og forventninger, de har til mig, forklarer Rie og fortsætter: 

– Det er en fornøjelse at opleve, hvor glade og positive alle er, og jeg kunne ikke ønske mig mere pt. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Steve og hele teamet hernede fortsat. Det er meget motiverende at være her, og jeg lære meget af at ride forskellige heste og få undervisning. At få tildelt et job som stævnerytter i en stald som denne, er ikke noget, man skal tage for givet, og jeg er virkelig taknemmelig for at være her. 

Copyright Ridehesten.com
ST Stables hvor Rie har fået job. Foto: ST Stables

En spændende fremtid
Rie har kun været i Belgien i kort tid, men hun er allerede faldet godt til og går en spændende fremtid i møde, selvom der dog er en lille sprogudfordring. Den er dog ingen hindring understreger Rie.

– Den eneste udfordring pt. er sproget. Stalden ligger i den sydlige del af Belgien, hvor mange kun taler fransk. Jeg må lidt i skole igen, og jeg har et mål om at lære noget fransk meget snart. De griner lidt af mig, når jeg prøver at sige noget på Google-fransk, men det stopper mig altså ikke, understreger Rie og slutter: 

– Jeg glæder mig til at komme videre i dette nye kapitel i min karriere som rytter. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at lære en masse, blive udfordret og forhåbentlig finde ud af mere om både heste, om mig selv og om hvordan det er at arbejde i sådan et team.

Rie har mange flotte resultater bag sig som junior- og ungrytter, hvor hun har været en del af de danske landshold. Hun har desuden mange flotte resultater bag sig på internationalt seniorniveau.

Copyright Ridehesten.com
Området hos ST Stables giver mulighed for en varieret træning. Foto: Privat
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner