Rid som I gør derhjemme

17-05-2014 17:42

Det var instruktionen til rytterne ved dagens UVM-samling på Vilhelmsborg syd for Aarhus, da berider Finn Greve observerede ekvipagerne og gav dem nogle gode råd med på vej frem mod en mulig UVM-deltagelse

Budskabet var klart. På trods af spekulationerne om, at tre samlinger ville slide de unge dressurheste op allerede inden de når til UVM i Verden, så var det så langt fra virkeligheden, som det næsten overhovedet kunne komme. Faktisk gjorde Finn Greve det klart for rytterne, at han bestemt ikke ønskede at se dem override deres heste i et forsøg på at imponere ham eller andre.

– Rid det I kan og lad være med at override for at imponere mig, startede han bl.a. ud med at fortælle hver hold af ryttere, der kom på banen ved dagens UVM-samling på Vilhelmsborg syd for Aarhus. Her var seks hold af to til tre ekvipager på banen i hver ca. 45 minutter, hvor de både varmede op, holdt flere skridtpauser, og viste hestene frem i dagligt arbejde.

Finn Greve bad højst rytterne skifte volte eller gangart og kom med forslag til, hvilken type øvelser han ønskede at se. Først red rytterne løsgørende øvelser med hestene i en lidt længere og dybere holdning, herefter blev de bedt om at ride volter, slangegange, omstillinger og sidebevægelser, og herefter galop og travarbejde med øgninger ned ad den ene langside – alt sammen med flere indlagte skridtpauser, ligesom rytterne også selv kunne tage hesten op i skridt ved behov.

Også publikum kunne følge med fra sidelinjen, når Finne Greve forklarede, og når han under ridtende af og til korrigerede en rytter. Til slut blev rytterne kaldt ind på midten af banen en ad gangen, hvor Finn slukkede for mikrofonen og snakkede med rytteren om, hvad han mente der bør arbejdes videre på. Selvfølgelig ærgerligt for publikum, ikke at kunne lytte med til denne del, men sikkert gavnligt for en mere åben og ærlig snak om træning og uddannelse af hesten mellem Finn og rytteren.

- Jeg synes, det var godt, og Finns kommentarer hjælper mig til at sætte yderligere ind på de områder, vi skal arbejde mere med. Objektivt set, synes jeg, dette er en god metode til at få de bedst mulig ekvipager med til Verden, og så er det godt at få at vide, hvad man kan gøre, og bedre at kunne komme i betragtning, fortæller Mette Svare Ehlers, der i dag red den velgående Svalegårdens Terra e. Tailormade Temptation/ Stedinger (opdr. Else-Marie & Jens Chr. Krabbe).

Næste samling foregår i Jylland på Vilhelmsborg den 31. maj 2014 og på Sjælland på Atterupgaard den 5. juni 2014.

Læs mere om UVM-udtagelsen HER.

Læs meget mere i næste nummer af magasinet Ridehesten.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen