Plads til alle i Hjørring

02-05-2013 18:53

I weekenden den 4. – 5. maj afvikler Hjørring Rideklub første kvalifikation i Dressurens Venner – Cup: en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdams

Copyright Ridehesten.com
Chanette Sørensen og Salisbury Vejleby.

For Hjørring Rideklub den nordjyske klub er det dog ikke noget nyt at være vært for en kvalifikationsrunde i turneringen (tidligere DRF Dressur Cup). Det har klubben været de sidste 5 år, og det er efterhånden blevet en fast tradition i distrikt 14, at kvalifikationen ligger den første weekend i maj i netop Hjørring Rideklub.

Plads til alle
Sportsrideklubben for Hjørring og omegn (HJR) blev stiftet den 30. november 1936, og i dag er klubben en af Vendsyssels største rideklubber. Hjørring Rideklub har mellem 280 og 300 medlemmer, og medlemstallet er opadgående. Det er lige store andele af både børn, voksne, springryttere, dressurryttere og elevryttere, der dagligt bruger klubben.

”Vi er en stor klub, og det er meget vigtigt for os, at der er plads til alle”, understreger Mette Kjeldgaard, næstformand i klubbens bestyrelse.

”Plads til alle – og det at vi skal være gode til at tage imod alle nye medlemmer: det er helt klart vores hjertesag. Vi har en stor elevskole, og det er vigtigt for os, at eleverne har det godt, og selvfølgelig også at rideskolehestene har det godt, for vi satser meget på vores elevskole som grundlag for sporten. Når det er sagt, så gør vi også rigtig meget for de rutinerede ryttere. Det er naturligvis af stor betydning, at de får mulighed for at udvikle og dygtiggøre sig”.

Tradition for klubholdsturneringen
Klubben gør meget for at servicere dens medlemmer og oplandet. Udover elevskolen er der trænere i både spring og dressur til hesteejerne, ligesom der både afholdes klub- og distriktsstævner.

”Vendsyssel er et hesteland. Der er stor konkurrence om opstaldningen i området, og der skyder hele tiden nye rideklubber op. De kan være svære at konkurrere med på prisen, så vi skal være på mærkerne og arbejde for at være med fremme. Derfor er det også vigtigt for os, at vi bl.a. afholder mange stævner – gerne store stævner”, fortæller Mette Kjeldgaard.

Og netop derfor er kvalifikationsrunden til klubholdsturneringen en af de begivenheder, der bliver satset på fra rideklubbens side. Det er en event, der samler mange, og ikke mindst et stævne alle kan være til. De sidste år har kvalifikationen været fordelt ud over hele weekenden, fordi der er så mange hold, der melder til. I år er der 14 tilmeldte hold fra otte forskellige klubber, og Hjørring Rideklub har selv et hold med. Rent praktisk er det organiseret således, at to ryttere fra hvert hold rider lørdag og to søndag, og hvis der kun er tre på et hold, rider en lørdag og to søndag.

Fordi klubben har en fast tradition for afholdelse af kvalifikationen, har det ikke været nødvendigt for dem at gøre noget særligt for at få folk til at melde til eller på anden måde skabe opmærksomhed om turneringen. I området ved alle, at der er klubholdsturnering i dressur den første i weekend i maj i Hjørring Rideklub.

Team-spirit og sammenhold
”Det plejer, at være en rigtig festlig weekend”, siger Anne Engemand, der sidder i klubbens stævneudvalg.

”Der kommer rigtig mange tilskuere, selvfølgelige fra de deltagende klubber, hvor de kommer for at heppe på ”deres” hold, men der er også en masse trænere og hjælpere, og så er der jo familie og venner m.m. Der er en rigtig god stemning og team-spirit på de tilmeldte hold, og mange får lavet ens klubjakker og matchende underlag m.m. Der bliver virkelig gjort noget ud ad holdoplevelsen”.

Nogle rideklubber har også deres eget heppekor med, og for første gang prøver Hjørring Rideklub i år at få stablet deres eget heppekor på benene til weekenden. Hvis heppekoret bliver en succes, kan det måske skabe grundlag for en ny tradition i klubben.

”Det gode ved klubholdturneringen er, at den er for den helt almindelige rytter - alle kan være med”, fortsætter Anne Engemand.

”Ser man på det med arrangørens øjne, så kræver kvalifikationen selvfølgelig flere hjælpere til stævnet – flere skrivere, og en portåbner fordi det er mesterskab m.m. – men det betyder ikke så meget for os, vi er jo en stor klub. I år er der lidt ændringer i forhold til tidligere. Der skal være To dommere på – både en B+ og en C-dommer – hvilket er nyt. Og så er doteringerne blevet større, men det gør jo kun konkurrencen mere spændende”.

Turneringsplan: Dressurens Venner – Cup
4. – 5. maj, Hjørring Rideklub
25. – 26. maj, Skive Rideklub
1. – 2. juni: Højfyns Rideklub
29. – 30. juni, Blåvands Huk Køre- og Rideforening
29. – 30. juni: Maarum Rideklub
10. – 11. august: Hvalsø Rideklub
14. – 15. september: Holte Rideklub - FINALE

Om Dressurens Venner – Cup
Dressurens Venner – Cup er en konkurrence i dressur for klubhold, der afvikles over seks
kvalifikationsrunder og en finale. Kvalifikationsrunderne fordeles således, der afholdes to runder
på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. De seks kvalifikationer afvikles som udgangspunkt over en dag, og afvikles i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5. Holdene skal bestå af tre ryttere på tre heste eller fire ryttere på fire heste, hvoraf de tre bedste tæller.

Doteringer
Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000,- kr. i 1. præmie, 2.000,- kr. til 2. pladsen og 1.000,- kr. til 3. pladsen. I finalen er der 10.000,- kr. til vinderholdet, 6.000,- kr. til 2. pladsen og 4.000,- kr. til 3. pladsen. Vinderholdet får også et klubforedrag med Ingdams.

Herudover sponsorerer Ingdams rosetter til de tre placerede hold samt underlag til det vindende hold i både kvalifikationerne og finalen.

Om Dressurens Venner
Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Kilde: DRF nyheder.

Læs også

CAS-afgørelse giver Mathilda Karlsson OL-plads tilbage

21-04-2021 13:28, af Annika Knudsen Lorentsen

FEI besluttede sidste år at annullere en række resultater, som blandt andet betød, at Sri Lankas Mathilda Karlsson mistede sin placering på OL-ranglisten. Karlsson gjorde derfor indsigelse til Sportesn Voldgiftsret, CAS, og nu er det afgjort, at resultaterne er gældende og dermed har Karlsson igen sikret en OL-plads til Sri Lanka

Ny struktur på plads for talentudvikling i paradressur

25-02-2021 15:43, af Kristine Ulsø Olsen

Parasport Danmark vil fra efteråret 2021 lancere en ny struktur for paradressuren, som omfatter både talent- og eliteryttere og skal sikre, at Danmark fortsat kan vinde medaljer ved EM, VM og de Paralympiske Lege

Glæde over genåbning af udendørs idræt

24-02-2021 13:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

I Danmarks Idrætsforbund er der glæde over, at danskerne igen kan dyrke udendørs foreningsidræt. Der også faldet en politisk aftale på plads, så forsamlingsforbuddet hæves fra fem til 25 for foreningslivet

Åbning af riderute i Hjørring

26-08-2011 11:04, af Thomas Bach Jensen
Lørdag d. 3. september kl. 14.00 er der officiel indvielse af rideruten i Vendsyssel fra Hjørring til Gårestrup.

DRIF Cup 2009 i Hjørring Rideklub

03-05-2009 11:55, af Thomas Bach Jensen
Startskuddet til DRIF Cup 2009 går i denne weekend i Hjørring Rideklub, der åbner turneringen med første kvalifikaionsrunde den 2. og 3. maj

Dressurstævne i Hjørring

01-05-2010 22:06, af Sara Clement
Udendørssæsonen i Hjørring Rideklub blev skudt i gang med et par flyvske hatte i MB-klasserne, men forårssolen formåede alligevel at overdøve blæsevejret flere gange i løbet af lørdagens dressurklasser

Hjørring Dyrskue 2008

23-06-2008 09:27, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Frisk vind, smældende flag, 800 prægtige dyr, en imponerende maskinudstilling samt et stort præsentations- og underholdningsprogram. Kort sagt Hjørring Dyrskue anno 2008.

Hjørring Rideklub ansætter ny berider

23-04-2009 14:05, af Grethe Næsby
Hjørring Rideklub har pr. 1. august ansat en ny, ung berider til at varetage det daglige arbejde i klubben

Vallakker på Hjørring Dyrskue

17-03-2014 11:42, af Nina Marie Villadsen

For første gang nogensinde bliver det i år muligt at udstille vallakker på Hjørring Dyrskue. Målet er at tiltrække flere heste og hesteinteresserede til dyrskuet i fremtiden

Hjørring Dyrskue

21-06-2009 11:06, af Annette Boe Østergaard
Hjørring Dyrskue sluttede i går efter 2 dage med masser af heste, hvor Dansk Varmblod var godt repræsenteret

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dorothee Schneider mister hest og er selv indlagt

19-04-2021 08:52, af Annika Knudsen Lorentsen

I forbindelse med præmieoverrækkelsen ved stævnet i Pforzhein faldt tyske Dorothee Schneider af sin hest Fohlenhofs Rock'n Rose, da hoppen kollapsede og døde formodentligt som følge af et brud på hovedpulsåren

Reaktion på Helgstrands nyhedsbrev i dag

13-04-2021 17:26, af Kristine Ulsø Olsen

Nyhedsbrevet ”Opdatering vedrørende manglende indsyning af 3-års hingste” fra Helgstrand Dressage i dag har medvirket til at Dansk Varmblod nu har lavet en redegørelse af forløbet omkring 10-dages testen fra deres side

Fra narkohandler i Spanien til ridehest i Danmark

18-04-2021 12:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Mette Weye tog til Spanien for at arbejde og fandt ved et tilfælde sin drømmehest Alondra, som var blevet konfiskeret fra en 16-årig narkohandler. Hun tog Alondra med hjem til Danmark, men det var ikke helt uden besvær 

Farvel til en danmarksmester i paradressur

12-04-2021 09:56, af Kristine Ulsø Olsen

Sidste års danmarksmester, Tina Chabert Jensen, mistede i sidste uge sin mesterskabshest og bedste ven, da Ælling måtte aflives grundet akut tarmslyng

Mistede hest til kolik: Transportør fandt en ny

16-04-2021 10:45, af Marie Helene Rigård Rohleder

For tre uger siden mistede Preben sin bedste ven på operationsbordet på Højgaard Hestehospital. Det var hestetransportør Jens Overgaard, som kørte hesten til hospitalet, og bagefter besluttede han at hjælpe med at finde en ny rolig koldblodshest til Preben, som bor på et bosted. I går flyttede shiren Kong Arthur ind 

Sodashi – det hvide lyn fra Japan (video)

15-04-2021 10:45, af Thomas Bach Jensen

I japan kniber det for alle galopheste med at følge med den hvide hoppe Sodashi, der foreløbigt er ubesejret

Tre Grand Prix-heste med til Hagen

13-04-2021 15:03, af Kristine Ulsø Olsen

Daniel Bachmann Andersen som sidste år gik selvstændig, glæder sig til at gå en spændende stævnesæson i møde. Om en uges tid drager han afsted mod det internationale stævne i Hagen, hvor han medbringer intet mindre end tre heste i Grand Prix-klasserne

Pressemeddelelse fra Helgstrand Dressage

14-04-2021 19:42, af Annika Knudsen Lorentsen

Som tilbagemelding på gårsdagens udmelding fra Dansk Varmblod vedrørende 10-dages testen, har Helgstrand Dressage nu udsendt en pressemeddelelse. Læs den her

Laila Pedersen ny rytter på Stutteri Ask

14-04-2021 12:48, af Thomas Bach Jensen

Berider Laila Pedersen, der senest har været ansat hos Nordentoft Equestrian og tidligere på Katrinelund igennem flere år, er blevet ansat som springrytter på Stutteri Ask

En godkendt hingst ved Dansk Varmblods Efterkåring

13-04-2021 19:33, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Fem hingste blev fremstillet ved Dansk Varmblods Efterkåring på Vilhelmsborg i aften, hvor en hingst opnåede adgang til 10-dages prøve med henblik på avlsgodkendelse