Para-mesterskab af høj international klasse

08-06-2013 19:19

De bedste hjemlige para-dressurryttere rider med høj international klasse, hvilket giver forhåbninger om en medaljechance ved EM på hjemmebane i Herning til august. Det danske mesterskab blev afgjort i dag på Broholm, og det blev i høj grad et seværdigt mesterskab

Kvaliteten er højnet betydeligt i dansk para-dressur de senere år, og der er efterhånden ved at være en god bredde i toppen. Det var derfor også en meget prositiv og optimistisk landstræner David Amager, som fulgte "slagets gang" fra sidelinjen i dag. 
- Det ser godt ud, når vi ser frem mod EM og vi har sat et foreløbigt hold af meget stærke ryttere: Line Kogensgaard, Line Thorning Jørgensen, Annika Lykke Dalskov og Caroline Cecilie Nielsen, desuden rejser Stinna Tange til England for at opnå den internationale kvalifikation, for evt. at komme i betragtning til holdet også, fortæller han. 

Netop Stinna Tange sejrede i dag i mesterskabet for grad 1B med Steffi Graf, som hun kun har redet i 7 uger. I grad II blev det til en sikker sejr til Caroline Cecilie Nielsen/Leon foran Anni Meijer/Zion B.
Den dobbelte para OL-bronzevinder Annika Lykke Dalskov og Aros A'Fenris sejrede sikkert i grad III foran Line Thorning Jørgensens 13-årige søn Tobias/Space Fighter og med Katrine Krisensen/Welldone Dallas på bronzepladsen.

I grad IV satsede rytterne og viste både seriechangementer, halvpirouetter, traverser mv. ogdet blev til en sikker sejr til Line Thorning Jørgensen /Di Caprio med samlet 154,325 points foran Line Kogensgaard/Laponio med 142,908 points og med et svært og sikkert kürprogram red Marie Biune sig ind på bronzepladsen på Minos.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing