OL i Tokyo: – Peter er ualmindelig erfaren og skarp

29-06-2021 14:41

Annika Knudsen Lorentsen

Det bliver Peter Flarup, der skal repræsenterer Danmark ved OL i military, og Anne-Mette Binder, som i Tokyo vil fungerer som holdleder for både dressur og springning, fortæller, at Peter er et godt valg, på grund af sin erfaring og sin evne til at præstere, samtidig med, at han har øje for hestens ve og vel

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med sig til OL i Tokyo vil Peter Flarup, som er professionel militaryrytter og landstræner i military, medbringe enten Frankie e. Federico xx/AK's Rush (opdr. Stald Mejse) eller Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen). Uanset hvilken hest, Peter vælger, vil han medbringe en hest, der  har prøvet kræfter med military på højeste niveau. 

– Peter er ualmindelig erfaren, og så er han virkelig skarp i terrænet. Han er en af de ryttere i Europa, som virkelig kan præstere når hesten er i topform. Han er super god til at ride fejlfrit på forhindringerne, samtidig med, at han kommer så tæt på den optimale tid, som muligt, forklarer Anne-Mette Binder, som vil fungere som holdleder i forbindelse med OL i både dressur og military. 

– Han formår at have øje for hestevelfærd, samtidig med, at han kan levere rigtig gode resultater. Hans formkurve er god, og det, at han har to heste på højt niveau, har også gjort ham til det oplagte valg. 

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination. Foto: Ridehesten.com/Camilla Tiefensee Schrøder

Varme og høj luftfugtighed
En af de ting, der har været snakket en del om, er den varme og høje luftfugtighed, der vil møde ryttere og heste, når de ankommer til Tokyo, og særligt hos militaryhestene, har man meget fokus på, hvordan de reagerer på dette under så hårde præstationer. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det bliver specielt at se hvordan hestene tilpasser sig varmen. Jeg dømte ved det internationale stævne i Luhmühlen tidligere på året, og her blev man også mødt af ekstrem varme, og her tilpassede hestene sig hurtigt, forklarer Anne-Mette, som foruden at være holdleder, blandt andet også er international militarydommer. 

Netop derfor, er hun også glad for at kunne hjælpe som holdleder i Tokyo, da disciplinen er en, som betyder meget for hende. 

– Det er en disciplin, som betyder meget for mig, og jeg har før været holdleder netop i military. Blandt andet ved OL i Sidney i 2000. Så jeg glæder mig til at være der, både under dressur og military, forklarer Anne-Mette, som også fortæller, at der er taget højde for varmen og den høje luftfugtighed i forhold til udformningen af terrænbanen. 

– Banen er blevet afkortet, og man har valgt at gøre tiden mindre stram, for at tage hensyn til hestene. En anden ting, der er interessant at fremhæve er, at det internationale militaryreglement er blevet rettet, så man tilgodeser sikkerheden for både hest og rytter. I praksis betyder det, at alle forhindringer, hvor det er muligt, har fået tilføjet en anordning, der gør, at de ved hård belastning udløses, så man på den måde kan forebygge de mere alvorlige uheld, der nogle gange sker i denne disciplin. 

Militaryhestene, skal i karantæne, præcis som både spring- og dressurhestene, men karantæneperioden er lidt forskudt. Det skyldes, at afviklingen af de forskellige ridediscipliner også er forskudt, og alle vil ankomme til Tokyo ca. en uge inden de skal ride. I military rides der først dressurdelen, derefter i terrænet og til sidst på springbanen.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Binder. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner