OL-finale bliver med og uden topnavne

04-08-2021 10:35

Annika Knudsen Lorentsen

30 ekvipager mødes inden længe i den individuelle finale. Ifølge vores ekspert, Lars Bak Andersen, så kan alle rytterne ride med om medaljerne, selvom Lars dog også fremhæver bestemte ryttere, som favoritter til at tage topplaceringerne. Mange af verdens bedste ryttere red sig i går i finalen, men der er også ekvipager, som man havde forventet at se, der ikke lykkedes med at kvalificere sig

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher og Explosion W. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kl. 12.00 starter den individuelle finale ved OL i Tokyo, og her mødes de 30 bedste ekvipager fra gårsdagens kvalifikation. Det var en spændende kvalifikationsklasse, hvor der var flere nationer der virkelig leverede varen, ved at kvalificere alle deres tre ryttere til den individuelle finale, men der også var topnavne, som man havde forventet, kunne ride i finalen, der i går fik fejl. 

I finalen er der blevet plads til de ekvipager, der i går red fejlfrit, samt de ekvipager der havde 1 eller 2 tidsfejl rundt på banen. I dag bliver resultaterne nulstillet, og det er altså helt åbent, hvem der skal ende med at tage medaljerne i den individuelle konkurrence. 

– Der er mange gode kandidater, og i princippet kan alle 30 ekvipager ride med om medaljerne, så det bliver en meget spændende klasse af følge, udtaler vores ekspert Lars Bak Andersen, som dog har et bud på, hvem der kommer til at vinde medaljerne. 

– Jeg har nogle favoritter til at vinde medaljerne, men der er mange virkelig gode kandidater.

Har du også et bud på medaljetagerne? Så kan du deltage i vores konkurrence, og se Lars Baks bud på medaljetagere HER

Fakta
Den individuelle finale

I den individuelle finale mødes de 30 bedste ekvipager fra gårsdagens konkurrence. Rytternes resultat nulstilles, og det betyder, at alle 30 ryttere rider på banen med 0 fejl.

Den individuelle finale rides over en runde, med en eventuel omspringning ved lige placerede i forhold til antal fejl om medaljerne.I en eventuel omspringning vil startrækkefølgen blive lavet ud fra rytternes tid og fejl i hovedrunden. 

Rytterne møder en bane med 14 forhindringer, og i alt 18 forhindringer, da der både er to dobbeltspring og en trekombination. Forhindringerne har en højde på op til 165 cm, og I kan se den fulde baneskitse HER.

Finalen vises på DR2, ligesom man kan følge den på streamingtjenesten Discovery+ eller DRTV.

Copyright Ridehesten.com
En af de topryttere, der lidt overraskende, ikke kom i den individuelle finale, er schweiziske Steve Guerdat, som vandt guld i London, og som har vundet et hav af medaljer. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Nogle viste stor styrke, mens andre skuffede
Det lykkedes for alle tre ryttere fra både Sverige, England, Irland, Belgien og Japan at kvalificere sig til den individuelle finale, og disse nationer viser altså stor styrke, inden de skal mødes i holdkonkurrencen, som starter fredag. 

–  England er fantastisk ridende, og det samme er Irland, Belgien, Sverige og Japan. Særligt Japan er en glædelig overraskende, og deres præstation i går var virkelig imponerende. Det viser også, hvad godt management og god forberedelse kan betyde, forklarer Lars Bak Andersen, som refererer til det arbejde tyske Paul Schockemöhle har lavet med det japanske landshold. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

En af de nationer, som vi normalvis ofte ser helt i top, er Tyskland, men i år har de to debutanter på deres OL-hold, og det lykkedes også kun for den mere erfarne, Daniel Deusser at ride sig i den individuelle finale. 

– Lige nu mangler Tyskland lidt et hold af virkelig erfarne ryttere, ligesom man ser eksempelvis både England og Sverige har. De to af tyskerne, der er med, har ikke helt så meget erfaring, selvom de begge præsterede flot i kvalifikationen, forklarer Lars, og fortsætter: 

– USA er taget til Tokyo, med tre virkelig gode ryttere, men alligevel lykkedes det ingen af dem at komme i den individuelle finale, og det er selvfølgelig også skuffende for dem. 

– Det er rigtig ærgerligt, og det var tæt på, at det var rigtig godt. [Andreas Schou]

Flot skandinavisk finale, desværre uden dansk deltagelse
Selvom det ikke lykkedes danske Andreas Schou at ride sig i finalen, så kan vi se frem til en finale med flot deltagelse fra vores nordiske naboer. Alle tre svenske ryttere er med i finalen, ligesom også den individuelle norske rytter, Geir Gulliksen lykkedes med at ride sig til en plads i finalen.

Vi har snakket med Andreas, som selvfølgelig er ærgerlig over, at det ikke blev til en finaleplads for ham og Darc De Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus):

– Det er rigtig ærgerligt, og det var tæt på, at det var rigtig godt. Vandet er altid en ærgerlig fejl at få, og det chokerede ham lidt, at han fik den. Ellers sprang han fantastisk, understreger Andreas. 

Andreas sluttede i går med 9 fejl, efter at han fik fejl på vandgraven og også havde bagkanten nede på den sidste forhindring, samt en tidsfejl. Læs mere om det HER

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

I septembernummeret af magasinet Ridehesten kan I se frem til at læse meget mere om OL i Tokyo, hvor vi beretter om alle tre ridesportsdiscipliner.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen