Nu starter Juan Matutes genoptræning snart

10-06-2020 08:22

Annika Knudsen Lorentsen

Den unge spanske dressurrytter Juan Matute Guimon, der sidste måned fik en hjerneblødning, har gennemgået et utrolig bedring, og kan nu have fulde samtaler, og om en uge begynder han sin genoptræning

Copyright Ridehesten.com
Juan Matute Guimon ved EM for junior i 2013. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

22-årige Juan Matute Guimon fra Spanien gør fortsat store fremskridt efter han den 5. maj fik en hjerneblødning under et træningspas. Siden er han blevet opereret to gange for en medfødt defekt, ligesom han har været i kunstigt koma. 

De seneste uger har der kontinuerligt været opdateringer omkring hans bedring, og nu gør han endnu flere fremskridt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er utroligt. Selvfølgelig taler han med lav stemme, men han har en fuld samtale uden problemer. Faktisk kombinerer han både spansk og engelsk, fortæller Juan Matutes far til Eurodressage.

Som følge af, at Juan Matute har været sengeliggende i over en måned har han lidt et stort muskeltab, men det skal der snart arbejdes på at genoptræne. 

– I øjeblikket er det svært at sige, hvordan han mobilitet vil være. Han er oftest i sengen, og det er trist at se, hvordan medicinen dræber musklerne, men lægerne er enige om, at det er helt normalt efter sådan en proces. Fordi der sker bedring dag for dag,er lægerne på hospitalet meget imponerede over hans styrke, og de forventer, at han kan starte sin rehabilitering om en uge. Men det vil uanset hvad blive et langt og hårdt træk, fortæller Juans far desuden.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen