Nu er det tid for Bundgaard Byg Cup

22-07-2020 07:00

Britt Carlsen

Solrød Rideklub er i den kommende weekend vært for første afdeling af den populære Bundgaard Byg Cup, med finale på Blue Hors i november

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder blev landsholdsrytter Betina Jæger Jensen og Nørregårds Denzel. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Stævnesæsonen har været noget amputeret på grund af coronapandemien i år, og derfor er det først i den kommende weekend, at der bliver taget hul på den populære Bundgaard Byg Cup. Det er Solrød Rideklub, som er vært for denne første afdeling, hvor der rides kvalifikation lørdag fra kl. 11, og kür søndag kl. ca. 14.

Da Bundgaard Byg Cup blev afviklet for første gang for 21 år siden, var det i dressurens højeste klasse Grand Prix, men dressurdommer Susanne Baarup talte for, at cuppen skulle afvikles i lille tur, og dermed blive springbræt for mange til dressurens sværeste klasser, fortæller Arne Kvejborg fra Bundgaard Byg. En beslutning, som de er tilfredse med, og som betyder, at mange ryttere gennem årene har fået rutine på lille turs niveau inden de har taget det sidste skridt mod Grand Prix.
Sidste års vinder blev landsholdsrytter Betina Jæger Jensen og Nørregårds Denzel.

Om Bundgaard Byg Cup
Bundgaard Byg Cup er en landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Anden kvalifikation rides på Vilhelmsborg den 28. – 30. august, efterfulgt af Equitour Denmark den 4. til 6. september med finale på Blue Hors fra den 6. – 8- november.

Se starter og resultater fra Solrød Rideklub HER

Om Bundgaard Byg
De fleste i hesteverdenen kender Bundgaard Byg A/S, der konstruerer og bygger ridehaller og stalde over hele landet. Bundgaard Byg havde 30 års jubilæum i 2017 og igennem de tre årtier, har virksomheden opført mere end 2.000 byggerier, og har udviklet sig til at blive ekspert i byggeri til ridesporten.

At bygge for hestefolket stiller store krav til viden om lovgivning, erfaring i optimale dimensioner og valg af byggematerialer. Vil man være en af de foretrukne leverandører af byggeri til ridesporten, skal man også kunne byde ind med kreative løsninger og nytænkning. Det gælder også, når der skal indtænkes belysning, miljø og klima. I Bundgaard Byg følger den teknologiske udvikling nøje for at fremtidssikre byggerierne i forhold til miljø og forbrug. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner