Morgendagens topsportsheste

25-02-2014 11:55

Hvert år under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning skaber Forårsauktionen trængsel på tilskuerpladserne lørdag eftermiddag. Dette års spændende kollektion af ungheste af særdeles høj kvalitet forventes at tiltrække publikum såvel som købere

Copyright Ridehesten.com

Formand for auktionsudvalget Ulrik Kristensen er særdeles godt tilfreds med det hestemateriale, der kommer under hammeren ved dette års hingstekåring. Vi er kommet til de mindre årgange nu og set i det lys vurderer han, at forårsauktionen er blevet godt begunstiget med heste af særdeles god kvalitet.
Der er tale om en kollektion på atten unghingste, hvoraf tre er springbetonede og femten dressurbetonede. Her er flere gode hingsteemner, og i særdeleshed en række meget lovende unge dressurhingste. Desuden udbydes der på auktionen to 5-årige springheste, fem 5-årige dressurheste og en enkelt 6-års dressurhest.
Alle hestene er godkendt både røntgenologisk og klinisk, og interesserede købere har mulighed for at bese auktionshestene forud for auktionen, hvor de blandt andet vil blive vist i longe. Ofte vises de unge hingste på forårsauktionen med rytter, når de skal under hammeren, og det giver mulighed for at vurdere, hvordan de tager imod rytter.
 
To medaljehopper på auktion
Blandt ridehestene udbydes der flere potentielle topheste med potentiale til fx UVM-udtagelse. En af dem er RDH-hoppen Stenagers Welina e. Wilkens/Sandro Hit, der repræsenterer en spændende og meget aktuel hoppestamme. En helsøster til hoppen er mor til dyreste føl på sidste års elitefølauktion.
Kollektionen tæller også bronzemedaljehoppen Svalegårds Terra e. Tailormade Temptation/Stedinger og sølvmedaljehoppen Dam’s Dustaire e. Blue Hors Zack/De Noir, der begge er udtaget til unghestechampionatet. Blandt springhestene er der tale om to meget ridelige 5-års heste med godt potentiale.
– Jeg synes, at vi har fået rigtig interessante heste i begge discipliner, og i særdeleshed potentielle topdressurheste, fortæller Ulrik Kristensen.
 
Se kollektionen HER

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen