Military skifter navn til Riathlon

13-10-2014 12:45

I dag meddeler Dansk Ride Forbund, at ridedisciplinen military har et forældet navn på dansk, som nu erstattes af et nyt moderne navne

Copyright Ridehesten.com

Militarysporten har forandret sig gennem de seneste 10-15 år. Military har udviklet sig fra at være en traditionel sport med tydelige rødder i militæret til at være en moderne sport for alle. Nu følger navnet også med, og ”Military” skifter fra 1. januar 2015 navn til ”Riathlon”.

Riathlon er et moderne navn som skal være dækkende for en atletisk, alsidig sport, der består af flere ridediscipliner. Navnet ”Riathlon” er sammensat af det græske navn ”athlon”, som betyder konkurrence eller præstationer, hvor der uddeles en pris, mens ”ri” stammer fra ridning. 

Athlon som også benyttes i sporten triathlon og biathlon er både internationalt og nationalt tæt forbundet med sportsgrene, som er sammensat af flere discipliner. Militaryudvalget håber at der med det nye navn kan skabes et bedre og mere retvisende billede af, hvad militarysporten går ud på samt appellere til en bredere skare af ryttere.

Kilde: DRF.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen