Michellino fylder 31 år

05-04-2022 07:53

På torsdag den 7. april 2022 fylder elitehingsten Michellino 31 år, og det skal selvfølgelig fejres med gæster og opvisning

Copyright Ridehesten.com
Sidste år var Ridehesten inviteret til Michellinos 30-års fødselsdag, og det kom der bl.a. dette billede ud af. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

I år er det 10 års jubilæum for Helle Stordal og Ray Harris med elitehingsten på Østergaard ved Tjele. På torsdag fylder Missi 31 år, og så får han besøg af sin sponsor og et par håndfulde gæster.

Michellino er blevet redet regelmæssigt igennem hele sit otium, men har dog haft en pause. Nu nyder han igen en lille ridetur, og derfor vil Helle ride ham på torsdag til ære for fødselsdagsgæsterne.

Mon ikke Michellino er Danmarks ældste varmblodshingst, som er aktiv motionist? Til gengæld er det mange år siden, at han har lagt reproduktion på hylden.

Info

Elitehingsten Michellino

Den navnkundige elitehingst er født i Holland i 1991, blev importeret af Per Vintersbølle, Stald Birkelund i Års, og blev første gang fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning for 27 år siden.

Michellino DVE 542 målte dengang blot 164 cm stg. og fik ikke desto mindre et 9-tal for type. Den udtryksfulde hingst var fra første sæson populær hos avlerne, og han har nu 1137 afkom registreret i Hestedata. Han har de sidste mange år ikke kunnet producere føl.

Michellinos første årgang født i 1995 tæller bl.a. Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør. Listen af afkom i international Grand Prix er lang, og selv efter Mistral Højris er gået på pension, har der stadig været masser af Michellinoafkom i verdenseliten som fx. My Lady, Smeyers Molberg, Mira, Main Stream Hotmail, Elmegårdens Marquis, Marron, Michigan, Kjærholm's Abutsiaq m.fl. Michellino har i en årrække været at finde i Top 10 på WBFSH's verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point i international dressur, og han indtager pt. en flot 65. plads.

På Michellinos ældre dage flyttede han til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her. De seneste år har han dog ikke været frugtbar og han er derfor flyttet til Helle Stordal og Ray Harris i Tjele for at nyde sit otium i fred og ro – og naturligvis som staldens konge. Michellino og Helle tager dagligt en god tur sammen – nu er det altid en spadseretur, men indtil han fyldte 29 år var det ofte en ridetur.

Michellino er staldens naturlige midtpunkt – som han alle dage har været – og han har altid forstået at skabe opmærksomhed omkring. I går blev han gjort fint i stand til den store dag, og det kommer ikke til at gå ubemærket forbi. I aften kommer hans ejer Niels Grøndahl til fødselsdagsmiddag.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner