Massiv dansk succes i Aachen

30-03-2024 20:54

Ved CDI-stævnet i Aachen har samtlige aldersgrupper i dag været til start, og det har blandt andet resulteret i danske sejre i både pony- og ungrytterklassen

Copyright Ridehesten.com
Rikke Maria Schoubye Johansen og D'artagnan 187. Foto: Privat

Udendørssæsonen begyndte denne uge i tyske Aachen, hvor en god håndfuld danske ryttere har været til start siden torsdag. I dag var den første dag, hvor alle aldersgrupper var i ilden, og her lykkedes det de danske ryttere at placere sig i samtlige klasser - inklusiv to sejre.

I dagens klasse for ponyerne var de danske ryttere bedre end de fleste andre. Det lykkedes nemlig for Rikke Maria Schoubye Johansen og D'artagnan 187 e. FS Don't Worry/Colano at vinde klassen med 72,70%.

Det var helt vildt at vinde mig og Dannys første internationale stævne sammen, og så enda her i Aachen. Det er et helt fantastisk sted med nogen fede omgivelser. Vi glæder os så meget til kür i morgen, fortæller Rikke fra Aachen.

I samme klasse blev Emilie Hansen og Bossa Nova Bitsch e. Power and Paint/Champion du Luxe (opdr. Stald Bitsch) nummer fem med 69,82%.

To danske juniorryttere har taget turen til Aachen, og for begge piger blev det i dag til en placering, da Josephine Gert Nielsen med Bravio Bianco e. Belantis/De Niro blev nummer to med 70,19%, mens Gry Dietz Viborg med Sauternes e. Sezuan/Londonderry (opdr. Lena og Ulrik Kristensen) blev nummer fire med 69,31%.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Highfive Fuglsang ved hingstekåringen i Herning tidligere på måneden. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Sophia Boje Obel Jørgensen finder bedre og bedre sammen med 9-årige Highfive Fuglsang e. Grand Galaxy Win/De Niro (opdr. Anne Dorte Riis Meyland). I torsdags vandt de klassen for ungrytterne, og den stime fortsatte de i dag, da de vandt klassen med 72,74%.

U25-rytterne var i dag de sidste til at ride på de ikoniske baner i Aachen, og her blev det også til en dansk placering. Sara Aagaard Hyrm og den 10-årige DV-vallak, Atterupgaards Cooper e. Charmeur/Gribaldi (opdr. Atterupgaard), opnåede 69,53% og det sikrede dem en tredjeplads.

Stævnets start - og resultatlister. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen