Britt Carlsen
Foråret er synonymt med føltid for avlerne, og vi andre kan glæde os over synet af føllene på folden. Føllene giver næring til drømme og forhåbninger: går der en fremtidig avlsmatador på folden med sin mor, en OL-deltager eller en ven for livet for en lykkelige pige eller dreng? Bliver hoppeføllet en værdifuld avlshoppe for stutteriet i fremtiden, eller bliver føllet solgt for gode penge på en af Dansk Varmblods auktioner? Drømmene er mange, forhåbningerne det samme, og det går foråret og føltiden så betydningsfuld for både avlere og ryttere. Derfor er det da også to dejlige føl fra Stutteri Granly, der pryder denne måneds forside, suppleret af en faglig artikel, der handler om føllets første måned: Den bedste start på livet.
Hold ferie med hesten herhjemme
Rundt omkring i landet er der med garanti mange familier, som gør sig store overvejelser om, hvordan dette års sommerferie skal være. Hvornår åbner grænserne igen? Og tør vi rejse ud med familien på sommerferie i år? Man kunne jo vælge den løsning at blive herhjemme. Danmark har pragtfuld natur og spændende steder, man kan udforske med familien. Måske skal man vælge at støtte den trængte danske turisme og blive herhjemme? Og for hestefolk kunne det jo være nærliggende at tage på rideferie. Der er mange muligheder for enten at tage egen hest med eller låne heste hos de professionelle udbydere af rideferie rundt omkring i landet. I et tema i magasinet giver vi nogle eksempler på, hvordan man kan opleve den danske natur fra hesteryg.
På besøg hos...
Som altid har Ridehestens skribenter været på besøg hos kendte og mere ukendte ryttere og avlere for at tegne et portræt af dem, deres dagligdag og heste. I juni måneds udgave af magasinet Ridehesten kan man komme på besøg hjemme hos den spanske OL-rytter Severo Jurado Lopez ,der har været ansat hos Helgstrand Dressage i syv år, har nu etableret eget uddannelsescenter på sin gård i Dronninglund. Vi har været æret på besøg hos Severo og hans kæreste Annika, for at høre om fremtidsplanerne.
Vi har også været på besøg hos et andet ungt par, Anne-Marie Hosbond Berthelsen og Kenneth Damgaard, der har etableret sig i hjertet af Kronjylland og har stalden fyldt af heste i træning.
I det hele taget er der godt gang i uddannelsen og træningen af hestene rundt omkring i landet, på trods af corona-krisen. Berider Hans Ley har brugt de konkurrencefrie måneder til at etablere en ny, stor udendørs ridebane.
Vi har besøgt Charlotte Kondrup, som i årevis har brugt utallige timer på ridesporten. For en del år siden mødte hun Philip Chr. Ulrich, som er opvokset på indre Østerbro, et ægte bysbarn, og dengang havde Philip nok ikke forestillet sig, at han i dag ville være medejer af en hesteejendom på Nordsjælland, hvor han flittigt hjælper sin hustru med at drive stutteri med springheste.
Da Majbrit Lissau for 16 år siden begyndte at se sig om efter et par avlshopper, gik hun grundigt til værks. Hun var midt i 40’erne og mente derfor, at hun ikke havde tiden for sig til at avle sig frem fra bunden. Vi har i Dansk Varmblods region 1 besøgt avleren, der startede op med førsteklasses hopper.
Mange faglige artikler
Foruden de underholdende portrætter af pragtfulde mennesker fra hesteverdenen, er der i magasinet flere faglige artikler, man kan fordybe sig i. Der er god information og inspiration at hente, bl.a. i artiklen: Rytter: Kend din hestekrop - Husker du at kigge på din hests krop? Altså sådan rigtig kigge efter? Det gør fysioterapeut Rikke Riis, som i magasinet giver rytter og hesteejer en guideline over nogle af de vigtigste fysioterapeutiske hotspots på din hest, så man kan effektivisere og målrette træningen bedst muligt.
I det hele taget er der mange timers god underholdning og viden at hente også i det seneste af Ridehestens magasinet. Ridehesten udkommer hver måned med underholdende og informative artikler med hesten som omdrejningspunkt. Du kan tegne abonnement HER