Line Heltborg: Hesten skal tænke selv (video)

01-09-2020 15:21

Annika Knudsen Lorentsen

Springrytter Line Busk Heltborg er på det danske juniorlandshold, og til hverdag træner hun grundigt med sine heste for at opnå de mål hun har for fremtiden - hør hende fortælle om hvordan hun træner sine heste her

Copyright Ridehesten.com
Line og hesten Uckland de Beaufour e. Diamant de Semilly/Damiro efter en god træning. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Det er krævende at ride med på det niveau, som 17-årige Line Busk Heltborg gør, og derfor træner hun flittigt for at udvikle sig selv og hestene hver dag. Det er ikke kun springtræningen der er i fokus hos den unge rytter, for det er mindst lige så vigtigt at få hesten til at fungere i den daglige dressurtræning. Det er her grunden bliver lagt, sådan at det er nemmere at ride hesten rundt i en springklasse.

Lidt om Line
Line er 17 år og er derfor i gang med sine juniorår. Hun har som pony- og childrenrytter opnået mange flotte resultater, og har blandt andet vunder guld ved DM for 2'er ponyer i 2019, ligesom hun også vandt guld ved Nordisk Mesterskab i 2018. 

I vinters red hun sit første juniormesterskab, og her lykkedes det også at ride en guldmedalje hjem med hoppen Gaville i det indendørs Agria DRF-mesterskab.

Line træner hos Konstantin Deeken Künnemann, ligesom hun er en del af Firkløveret Springakademi, hvor hun også får god træning og sparring.

– Det er meget vigtigt, at hesten bliver smidiggjort, og også at få dem redet en del frem og tilbage, forklarer Line, om sin daglige træning. 

Ridehesten har besøgt Line, som har sine heste på forældrenes ridecenter, Kongsvad Rideklub Thorsager, og her fik vi blandt andet en snak med Line om hendes daglige træning, men også en snak om Lines opvækst, hendes ambitioner og om hvordan det er lykkedes for hende at opnå de ting hun har.

I videoen nedenfor kan I høre Line fortælle lidt om hvordan hun træner sine heste, mens I i det netop udkomne nummer af magasinet Ridehesten, kan læse et dybdegående portræt af den talentfulde juniorrytter, som håber på at blive endnu bedre til at ride i fremtiden. 

Bestil det nye blad her, eller find det hos din lokale forhandler. Se en liste over vores forhandlere her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen