Lars Bak: Førsteprioritet er holdet

04-08-2022 13:07

Annika Knudsen Lorentsen

Lars Bak Andersen er en del af det danske VM-hold med hesten Carl-Heinz B. Han håber på at kunne hjælpe det danske hold til et godt resultat, hvor holdfinalen i første omgang er målet

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sadlen på den 10-årige Carl-Heinz B. e. Chacco-Blue/ Quality 9 skal Lars Bak Andersen sammen med Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Linnea Ericsson-Carey og Rikke Belinda Barker repræsentere Danmark ved VM i Herning i næste uge. 

– Jeg overtog min hest i starten af året, og startede med at bruge lidt tid på at lære ham at kende. Så red jeg en del stævner i maj og juni, hvor han toppede i Sopot og Prag, hvor han virkelig sprang godt, indleder Lars, som har overtaget tøjlerne på Carl-Heinz B. i februar. 

– Det er Hilmar Meyer der ejer ham, og han købte han allerede som 5-års og så har de selv uddannet på ham. Først blev han redet af en god engelsk rytter, David Mcpherson, som har redet store klasser på ham for 7- og 8-års, og så overtog Alexa Stais ham som 9-års. Da hun stoppede i Hilmars stald, ringede han og spurgte om jeg havde lyst til at ride på ham. Det havde jeg selvfølgelig efter jeg havde set, hvor godt den kunne springe. 

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fokus på rideligheden
I første omgang skulle Lars lære Carl-Heinz B. at kende, men sammen har de hurtigt fundet rytmen og sikret sig VM-kvalifikationen. 

– Han var lidt svær at ride på, men havde stor kapacitet og mod på tingene, så jeg har arbejdet lidt med rideligheden i starten af sæsonen. 

Lars har tidligere redet flere mesterskaber for junior- og ungrytter, men han har kun ét seniormesterskab på CV'et, og VM i Herning bliver hans første verdensmesterskab. 

– Jeg håber på, at jeg kan hjælpe holdet til et godt resultat og levere nogle runder, der hjælper til, at vi når holdifnalen, som i første omgang er vores mål. Det er førsteprioritet, men selvfølgelig drømmer jeg også om et individuel VM-finale, men først og fremmest handler det om at hjælpe holdet, slutter Lars.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen