Landstræneren: Hold fast i jeres mål

15-01-2021 12:36

Vi har talt med ungdomslandstræneren i dressur, Dennis Fisker, der har nogle gode budskaber til rytterne om at fokusere på glæden sammen med hestene i hverdagen og samtidig holde fokus på træningsplanen – selv når stævner aflyses

Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker glæder sig til at kunne komme rundt til sine elever og til at følge dem ved stævner. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Landstræner i dressur for pony-, junior- og ungryttere, Dennis Fisker, er i samarbejde med holdleder Janne Møller i fuld gang med at planlægge året, selv om det lige nu ikke ser så lyst ud med stævner.

– Vi har udtaget nogle smalle bruttogrupper, men vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne komme i gang med stævner igen, så vi kunne se nogle flere ryttere og få flere med i bruttogrupperne, men lige nu står det lidt på standby, konstaterer han.

For at kunne deltage i f.eks. ECCO Cup-kvalifikationskrav skal man kunne opfylde nogle kvalifikationskrav, og det kan være svært, når man ikke har været ude og starte stævne, men det er landstrænerens overbevisning, at Dansk Ride Forbund igen viser sig omstillingsparate i forhold til at få lavet nogle stævner, så rytterne kan kvalificere sig.

– Sidste gang vi var nedlukket, blev der f.eks. lavet aftensstævner, og jeg er sikker på, at der også kommer en god løsning denne gang. Så bare vær helt rolig derude, lyder Dennis’ budskab.

Han forsikrer, at det er i alles interesse, at vi snarest muligt kommer i gang med stævner, og så står han og Janne (holdleder) også klar til at tage flere aftener i brug for at komme rundt og se nogle af rytterne til stævne. De ryttere, der er rykket op i forbindelse med årsskiftet, har Dennis endnu ikke set og vil gøre alt for at se og få en snak med.

– Det er vigtigt at holde fast i et godt træningssystem, selv om man ikke kan modtage undervisning, og er der nogen, som sidder derude og føler, de ikke bliver set eller hørt, så er de altid velkommen til at kontakte Janne. Det gælder uanset, om man er med i bruttogruppen eller ej. Også hvis man vil snakke med mig, så er det en god ide at kontakte først Janne, og så tager hun det næste skridt, fortæller Dennis og tilføjer, at der er mange ryttere, som gerne vil til afsted til de internationale stævner, som fortsat bliver afviklet, men det er svært, hvis han endnu ikke har set dem ride nationalt.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Dennis Fisker ved DM for de unge dressurryttere i 2019. Foto: Ridehesten.com/Camilla Tiefensee Schrøder.

Dennis mener, at det er meget vigtigt at have en plan. Med sine egne heste har han lavet en stævneplan, for han synes, at træningen fungerer bedre, når han har nogle mål at arbejde frem imod. Så justerer han bare planen undervejs, hvis der ikke kan afvikles stævne. – Det er meget bedre end ikke at have en plan, for ellers bliver det alt for laissez-faire, siger han og minder om, vi i dressursporten er rigtig heldige i dressur, for banen er altid 20 x 60 og programmet det samme som derhjemme. For springrytterne er det vigtigere hele tiden at komme ud og se og prøve nogle baner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Efter alt havde været lukket ned sidste forår og sommer, så vi ved EM, hvor meget det havde gjort, at rytterne havde holdt deres planer, og vi var faktisk rigtig gode til EM, fordi vi havde holdt fast i vores træning og ambitioner. Så er man bedst muligt klar, fastslår han.

– Vi må tage det, som det kommer. Som det ser ud nu, har vi i udlandet flere internationale stævner kørende, og når vi kan deltage, skal vi også nok nå at komme med, men vi skal også være klar, så snart vi får lov at komme ud, mener Dennis og tilføjer, at der er mange stævnearrangører, der knokler på, selv om der hele tiden er risiko for, at deres stævner bliver aflyst.

Når året skifter, er der mange ryttere, der skifter kategori, og det er bl.a. dem, som landstrænere gerne snart vil se. Der er også flere ponyryttere, der endnu ikke har international erfaring, men er klar til at komme ud og vise sig internationalt. De og deres familier kan have brug for hjælp og vejledning, inden de kan komme ud og starte stævner, så det er noget Dennis og Janne ser frem til at kunne hjælpe med.

Copyright Ridehesten.com
Når der igen kan afholdes træningssamlinger, er der tid til finpudsning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

– Vi mangler bare muligheden for, at jeg kan se rytterne. Jeg har brugt videogennemgang bl.a. for dem, der er gået fra pony til hest, men det kan ikke stå alene og kan ikke måle sig med det at have en dialog og se dem i virkeligheden, fortæller Dennis.

Han har fået et rigtig godt tip af en af sine elever, ungrytter Kristian Würtz Green, til at lave nogle små grupper på Teams, hvor nogle af de mere erfarne ryttere kan hjælpe og rådgive de mindre erfarne. Det arbejdes lige nu på stable et online-netværk på benene og et oplæg, hvor Dennis og Janne sætter dagsordenen om, hvad de skal holde sig på sporet af, og det kan være mange ting omkring træningsforløb, stævneplaner og hvordan man ser den optimale træningssamling.

– Motivationen skal ikke kun være stævner. Det skal være hverdagen med vores ponyer og heste og den daglige træning. Det er vigtigt at holde fast i, at det er det, vi skal værdsætte og elske mest. Stævner kan være motivationsfaktor, men kan ikke stå alene, siger Dennis.

Mangler han selv inspiration til sin træning, så kan han godt finde på at sætte sig en aften og se nogle af de bedste ryttere ride stævne og se, hvordan de gør. – Er man f.eks. ponyrytter eller juniorrytter, så kan man finde video af de bedste ryttere fra EM i ens egen kategori. Det kan være meget inspirerende, slutter Dennis Fisker.

Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker mener, at stævneridning kan være en god motivation, men den store glæde kan skal man finde i sine heste og hverdagens træning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen