Landsstævnet i Solrød er i gang

29-09-2023 20:44

I dag red de første ryttere på banen til landsstævnet i Solrød Rideklub. I dagens første klasse var der blandt andet hele fire Atterupgaard-heste til start

Copyright Ridehesten.com
Mai Tofte Olesen og Almroths Santiago. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend afholder Solrød Rideklub landsstævne i dressur, hvor den 4. kvalifikationsrunde af Bundgaard Byg Cup også vil finde sted. Fredagen bød på klasser fra MB0 og op til Intermediare II. Lørdag og søndag vil der både være Grand Prix og Grand Prix Special samt Bundgaard Byg-klasserne, der rides i Intermediare I og Intermediare I Kür.

Atterupgaard-heste dominerede feltet
I stævnets første klasse, MB0, opnåede Carina Nevermann Torup og Lennon e. Londontime/ Dancier et flot resultat på hele 75,321%, og det sikrede hende dermed sejren i klassen. De næste placeringer var domineret af Atterupgaard-heste, der både indtog anden- og tredjepladsen. Placeret som nr. 2 blev nemlig Selina Solberg Vittinghus med Atterupsgaards Bonamassa e. Atterupgaards Botticelli/ Lord Sinclair (opdr. Kristine Munch Nielsen), som opnåede 73,414%. Tæt i hælene på Selina Solberg Vittinghus fulgte Joachim Chr. Thomsen og Atterupgaards D’Amour e. San Amour/ Caprimond E.H. (opdr. Atterupgaard), som red til 72,244% og indtog dermed tredjepladsen. Foruden de to placerede Atterupgaard-heste fandt man yderligere to heste med Atterupgaard-navnet til start. Atterupgaard-hestene og deres ryttere udgjorde således fire af de startende ekvipager, alle med forskellige ejere.

Copyright Ridehesten.com
Nadia Aaboe Sloth og Satcmo. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

I Prix St. George-klassen var det den rutinerede rytter Mai Tofte Olesen, der sejrede. Sammen med Almroths Santiago e. Sezuan/ Quaterback (opdr. Dorte Andersen) red hun til 71,404%. På andenpladsen blev det Nadja Aaboe Sloth og Satchmo e. Hesselhøjs Donkey Boy/ Blue Hors Future Cup (opdr. Erik Mølbak), som red til 69,868%. Ekvipagen sejrede i sidste weekend med en flot bedømmelse på 81,215% ved mellemrunden i Pavo og DRF’s ungehestechampionat i 7-års klassen, og de er dermed kvalificeret til championatsfinalen, der afholdes om blot to uger. Placeret som nr. 3 blev Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl og Don Furioso e. San Amour/ Jazz med 69,254%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tæt løb i dagens sidste klasser
I Intermediare I var der tæt løb om placeringerne. Det blev dog Line Miller Danielsen og Halmtofte Amourette e. San Amour/ Solos Landwind (opdr. Hanne Brebøl og Ole Thorsen) som vandt med en score på 69,825%. Andenpladsen blev en delt placering mellem Didde Marie Thekilde med Øgårdens Chanel e. Sandro King/ Zardin Firfod (opdr. Malene Munk og Ole Bleeg) og Michael Søgaard med Lord Fountain e. Fredensdals Fountain/ Gribaldi (opdr. Christina Cruft og Lars Stub), som begge opnåede 67,939%. I klassen sås der generelt et stabilt niveau, da der blandt de bedømte i klassen kunne ses en spredning på knap 4%.

Copyright Ridehesten.com
Line Miller Danielsen og Halmtofte Amourette. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Dagens sidste klasse, Intermediare II, blev vundet af svenske Sofie Lexner og Inoraline W e. Johnson/ Admiral med en flot score 74,324%, som placerede hende tydeligt i front i klassen. Den svenske hoppe har flere flotte resultater med i bagagen, blandt andet vandt ekvipagen både 5-års finalen ved Falsterbo Horseshow i 2018 og 6-års finalen ved samme event i 2019. På anden- og tredjepladsen lå rytterne dog igen tæt. Her blev det Mathilde Ring og Søren Pedder e. Blue Hors Zack/ Sam-Sam (opdr. Birgitte Ring), der løb med andenpladsen med en score på 69,386%. Tæt efter fulgte Lone Madsen og Heslegård's Ragnhild e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri) på tredjepladsen med 68,947%. 

Stævnets start- og resultatlister

Copyright Ridehesten.com
Sofie Lexner og Inoraline W. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner