Landsstævnedebut til Kronprinsesse Mary (video)

09-05-2021 13:25

For blot otte måneder siden, red H. K. H. Kronprinsesse Mary sit første dressurstævne, og i denne weekend tog hun skridtet videre og debuterede med Blue Hors Edelman ved landsstævnet i Frederiksværk

I september sidste år, overraskede H. K. H. Kronprinsesse Mary alle, da hun i Frederiksværk red sit første dressurstævne nogensinde, som man kan læse mere om HER. Blot en måned senere debuterede kronprinsessen i MB2 på Heslegaard, som hun vandt med over 70% og i denne weekend var det blevet tid for endnu en debut for ekvipagen. 

Ved weekendens landsstævne i Frederiksværk var Mary og Blue Hors Edelman e. Vivaldi/Jazz til start i fredagens MB1 og søndagens MB2 og det var samtidig første gang, at kronprinsessen deltog ved et landsstævne. Fredagens tur bar lidt præg af at Vivaldi-sønnen Blue Hors Edelman er en vågen herre, som gjorde, at Mary kom på lidt af en opgave, ved at skulle holde nerverne i ro på den velgående, men tændte hest. 

Under dagens ridt i MB2 lykkedes det Mary at ride med et godt overblik samt at få vallakken til at holde bedre fokus på hende, og under travprogrammet, som er hestens helt store force, lød den foreløbige score på 72%. Desværre indløb der en fejlridning fra Marys side, men det kan ske for selv den bedste. Det skete jo f.eks. for Cathrine Dufour ved det internationale stævne i Hagen i forrige uge. I galopprogrammet fulgte flotte changementer og øgninger, som resulterede i en endelig procent på 66,64% og en placering midt i et meget skarpt felt, som blev ført an af Nanna Skodborg Merrald. Med kun tre starter i bagagen, er der ingen tvivl om at det bliver rigtig spændende at følge ekvipagen på længere sigt når de får noget mere rutine sammen.

Se resultatet af klassen HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing