Klon af Nick Skeltons Arko er kommet til verden

28-09-2021 09:32

Annika Knudsen Lorentsen

OL, World Cup-finalen, Europamesterskaber. Det er nogle af de steder hvor Arko III har haft succes med britiske Nick Skelton. Arko døde i starten af året, men i sommers kom der en klon af hingsten, som også er far til mange succesfulde afkom i sporten, til  verden

Copyright Ridehesten.com
Arkos klon. Foto: Gemini Genetics
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er efterhånden en del år siden, at man klonede en hest for første gang, men alligevel er det ikke så ofte, at man hører om det i dag, selvom der af og til bliver klonet internationale topheste. Nu er det officielt at Arko III e. Argentinus/Beach Boy, som med britiske Nick Skelton blandt andet har gået OL, har en levende klon. 

Arko selv døde tilbage i starten af dette år 27 år gammel, men nu lever han videre igennem sin klon, som blev født i august måned. Det beretter Gemini Genetics i en pressemeddelelse. 

Det er et britisk firma, der har stået for kloningen, som lader til at være succesfuld. Klonet er lavet ud fra et lille stykke hud fra Arko III. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er begejstrede over den succesfulde fødsel af Arkos klon. En meget elsket hingst i form af hans fantastiske præstationer og han unikke karakter. Det er genialt at have lavet hans klon, så hans arv kan fortsætte, fortæller Lucy Morgan, fra selskabet Gemini Genetics, der blandt andre har stået for kloningen. 

Copyright Ridehesten.com
Nick Skelton og Arko ved OL i Athen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Arkos ejere Pat, John og Lisa Halen fortæller desuden: 

– Det var en ekstrem trist dag for os, da vores familie mistede Arko, han var en ægte hest for livet. Fødslen af han klon var meget rørende. Vi tror på, at det ikke kun eksistere for sporten på verdensplan, men også for fremtiden af Storbritanniens avl i årene der kommer. Vi ser frem til at avle mange flere vindere fra denne fantastiske blodlinje. 

Arko selv gik både OL med en individuel 10. plads, World Cup-finale, EM og mange store Grand Prix-klasser i de år, hvor han var aktiv i sporten. I avlen har han ligeledes haft succes, hvor han er far til flere gode heste, eksempelvis John Whitakers Argento og Laura Renwicks Arkuga. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner