Juan Matute i svag bedring

15-05-2020 13:20

Britt Carlsen

Juan Matute Guimon, den 22-årige spanske dressurrytter, som i sidste uge blev indlagt og opereret to gange for en hjerneblødning, viser nu svag bedring, men er fortsat i kunstig koma

Copyright Ridehesten.com
En CT-scanning viser en lille forbedring, men Juan Matute Guimon er fortsat bedøvet. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Juan Matute Guimon gennemgik en CT-scanning torsdag, der viste "svag forbedring" fem dage efter operationen i Madrid, hvor lægerne gik ind for at reparere en "medfødt misdannelse" i hans hjerne, rapporterer hans far, Juan Matute Aziptarte til Dressage-News.

Den 22-årige spanske landsholdrytter ville fortsat være lagt i kunstig koma  "lidt længere, alt efter, hvad der er godt for hans hjerne, så den kan hvile og komme sig," fortalte Juan Matute Aziptarte.

”Det er en lang kamp, og vi holder os stærke.” understreger han.

Juan er indlagt på Jiménez Díaz Foundation-hospitalet i Madrid, hvor han gennemgik en lang operation sidste lørdag. Han var kollapset 5. maj efter at have træningen. Lægerne konstaterede, at han blødte fra åre i en kritisk  del af hjernen, som samtidig var vanskelig for lægerne at nå ind til.

Juan blev en amerikansk statsborger sammen med sin familie for to år siden efter i et årti at have boet og arbejdet i Wellington, Florida, men han rider fortsat under det spanske flag. Han var i fuld gang med at træne, med en plads på de spanske OL-hold i Tokyo som mål.

Kilde: dressage-news

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner