Islandske heste går optog i Københavns gader

08-10-2018 10:10

Camilla Tiefensee Schrøder

I anledning af Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum og Den Islandske Ambassades fejring af 100-året for Islands suverænitet vil en stor flok ryttere på islandske heste ride gennem den københavnske gader den 21. oktober

Copyright Ridehesten.com
Én gang årligt kan man også møde den islandske hest i Reykjavíks gader. Som her i forbindelse med den internationale “Day of the Icelandic Horse, May 1st.”. Foto: Horses of Iceland.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag d. 21. oktober bliver der mulighed for at opleve et sjældent fænomen i Københavns Indre By. Hovslag, prust og rækker af islandske heste går optog fra Christiansborg Ridebane til Nordatlantens Brygge i anledning af Dansk Islandshesteforenings 50 års jubilæum og Den Islandske Ambassades fejring af 100-året for Islands suverænitet. Det skriver Dansk Islandshesteforening i en pressemeddelelse.

Bløde muler på brosten
Det hører til sjældenhederne, at islandske heste kan opleves live i en hovedstad. Den 21. oktober kan familier, kendere og ikke-kendere af racen stifte bekendtskab med Nordens egen oprindelige fuldblod – de stærke, robuste tøltere – og blive klogere på dens enorme betydning i århundreder i hjemlandet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er samarbejdspartnerne Dansk Islandshesteforening, Islands Ambassade i København, Nordatlantens Brygge, Horses of Iceland og Dansk-Islandsk samfund, der er gået sammen om at skabe det kulturelle fremstød midt i Københavns stemningsfulde og historiske havneområde. Takket være en stor imødekommenhed hos Kongelig staldmester Niels Randløv fra De Kongelige Stalde kommer Christiansborg Ridebane også i spil.

Islands minister for nordisk samarbejde, Sigurður Ingi Jóhannsson ankommer på Nordatlantens brygge til hest med formand for Dansk Islandshesteforening Mie Trolle. Her vil de bl.a. blive modtaget af Minister for Nordisk Samarbejde Eva Kjer Hansen.

Herefter er hele familien velkommen til at klappe hestene og tage del i de mange aktiviteter, der alle hylder islandsk kultur.

Både kendere og ikke-kendere af den islandske hest vil nemt kunne få en hel dag til at gå på Nordatlantens Brygge. Oplev bl.a. islandsk korsang, islandske smagsoplevelser, køb og salgsboder, udstillinger, omfattende drop-in foredragsrække om hestens betydning i avlen i hjemlandet, dens særlige kendetegn, udbredelse og anvendelse i Danmark og dens historiske betydning.

Det fulde program vil blive offentliggjort på 50årislandshest.dk

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen