Helgstrand: Det er brandærgerligt

25-05-2022 16:43

To dage i træk har avisen Nordjyske bragt forsideartikler om hestehandler Andreas Helgstrand, der i avisen anklages for at snyde samarbejdspartnere og gøre brug af "mærkværdige" forretningsmetoder. Ridehesten har bedt Helgstrand Dressage om en kommentar

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand under weekendens internationale springstævne i Uggerhalne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igennem de senere år har avisen Nordjyske bragt adskillige, store artikler om forretningen Helgstrand Dressage ApS om dens enorme vækst – og deraf også om de erhvervspriser, virksomheden og direktør Andreas Helgstrand har vundet, og hvordan han har været med til at sætte Nordjylland på verdenskortet.

Piben har nu fået en anden lyd, og der spares ikke på krudtet i fortællingen om Andreas Helgstrand, der angiveligt har snydt mange af sine hestemedejere. Både mandag og tirsdag har avisen bragt store forsideartikler om, hvordan flere samarbejdspartnere er blevet snydt i hestehandler.

I mandagens artikel har man valgt at trække 10 år gamle sager frem, mens den bærende og mere aktuelle sag, drejer sig om ægteparret Louise Lynge og Simon Lorenzen, Vestbjerg, der taler ud i tirsdagens store avisartikel om, hvordan de føler sig snydt og bedraget.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nordjyskes facebookside har fået nyt liv i denne uge. Første artikel, der blev delt på facebooksiden, har fået hundredvis af kommentarer fra forargede læsere, fra tilfredse Helgstrand-partnere og også fra Nordjyske, som flere gange har manet til god tone. I andre fora på bl.a. Facebook er omtalte artikler de seneste dage blevet debatteret helt uden censur, og det har ofte nået et niveau, der er meget lidt kønt.

Ridehesten har bedt Helgstrand Dressage ApS om en kommentar:

Vi har været involveret i rigtig mange succesfulde handler gennem årene i en række langvarige og professionelle partnerskaber, og derfor er det brandærgerligt, når der i ganske få enkeltsager opstår uenighed eller misforståelser om aftalegrundlag, priser, omkostninger og den garanti, vi stiller i forbindelse med salget. Vi påtager os en betydelig risiko og et stort ansvar for vores partnere i disse handler, og i en af de konkrete sager viste garantistillelsen sig at være særdeles relevant, da vi efter en årelang salgsperiode og et gennemført salg faktisk var nødt til at tage hesten retur. Vi arbejder altid for at sikre de bedste resultater til vores partnere, og i de konkrete sager har vi været i tæt dialog med vores partnere for at løse uoverensstemmelserne. Selvom vi strækker os langt, er det desværre ikke lykkedes i alle tilfælde.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen