Annika Knudsen Lorentsen
Ved Silkeborg Rideklubs distriktsmesterskabsstævne på Vilhelmsborg var der en del ryttere der ikke var klar over at metode B7 er ændret siden indførelsen af den og det resulterede i at flere ryttere kom til at stå som om de havde opgivet at ride banen færdig.
Metode B7 var før i tiden en springning over to faser, hvor man, hvis man havde 8 fejl eller derunder i første fase, kunne ride anden fase som træning, og kun hvis man var fejlfri i første fase talte anden fase med i konkurrencen.
I dag er metoden ændret, således at man uanset hvad skal ride begge faser. Så selvom du måske har 12 fejl i første fase skal du fortsat ride anden fase. Dit resultat i klassen bliver begge fasers fejl sammenlagt og så tiden fra anden fase.
Dansk Ride Forbund skriver følgende om metoden:
"Banen opbygges i 2 faser, hvor 1. fase består af 5-7 forhindringer. Starten på 2. fase er sammenfaldende med 1. fases mål. Der kan indgå kombinationer i begge faser. Det samlede antal forhindringer for faserne, skal være minimum 11 og maksimum 13 forhindringer, som kan være nye forhindringer eller forhindringer, som også indgår i 1. fase. Nummereringen af springene i 2. fase skal være fortløbende efter 1. Fases spring. Alle ekvipager er berettiget til at ride begge faser, uanset antal fejl i første fase. Passage af mållinjen for 1. fase betragtes som start på 2. fase. Ved begrænsning i den elektroniske tidtagning anvendes denne i fase 2, og tiden i fase 1 tages manuelt. Resultatet beregnes som summen af fejl af 1. og 2. fase samt tiden for 2. fase. Er fejl og tid ens, er de lige placerede."
Du kan læse om alle metoder under punkt 351 i Dansk Ride Forbunds springreglement her.