Har du giftige planter på ridebanen eller i stalden?

27-04-2021 10:01

Annika Knudsen Lorentsen

Buksbom og rhododendron – flotte stedsegrønne planter, der har vundet indpas både i og udenfor hestestalden, hvor de skaber liv og miljø enten i krukker eller som hæk omkring ridebanen eller stalden. Men man bør være opmærksom på, at planterne er giftige for heste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De bruges ofte som pynt på springbanen eller på dressurbanen, hvor de blandt andet pryder bogstavkasserne. Men også i stalden, kan en krukke med en stedsegrøn plante bidrage med hygge og skabe miljø. Normalt vil hesten undgå giftige planter, men hen over en kedelig vinter, kan en grøn plante godt friste.

Buksbom
Buksbom er en stedsegrøn plante med små læderagtige blade, der glinser på overfladen. Buksbom kendes blandt andet fra kirkegårde, hvor den bruges som hækplante mellem gravstederne. Men da den trives godt i krukker og kan faconklippes, har planten også vundet indpas i hestemiljøet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rhododendron
Rhododendron er meget giftig og udgør en risiko for forgiftning både hos dyr og mennesker. Ikke desto mindre er planten uhyre populær i både haver og parker, og den har også vundet indpas i og omkring stalde og rideanlæg på grund af plantens flotte blomster og stedsegrønne blade. Det giftige stof i rhododendron kaldes ”andromedotoxin” og koncentrationen af giftstoffet er højest i plantens blade. Spiser hesten rhododendron vil symptomerne på en eventuel forgiftning typisk forekomme i løbet af seks timer efter indtagelse

Vil du vide mere? Så find marts-udgaven af magasinet Ridehesten fra 2017 frem, hvor du kan læse meget mere om giftige planter.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen