Guld til Tobias Thorning Jørgensen!

27-08-2021 15:01

Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort, Tobias Thorning Jørgensen har netop vundet en guldmedalje i grad III ved de paralympiske lege i Tokyo, hvor han var helt suveræn, mens Caroline Cecilie Nielsen ligeledes har redet sig til en plads i den individuelle kürfinale på mandag

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen med guldmedaljen. Foto: Lars Møller.
Nyheden fortsætter efter annoncen

18 ekvipager var til start i Grad III ved PL i dressur i Tokyo i dag, hvor Tobias Thorning Jørgensen og Caroline Cecilie Nielsen begge var til start. Tobias var helt suveræn og red til hele 78,971% i sadlen på Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen), og dermed sikrede ekvipagen sig guldmedaljen. 

Tobias er blot 21 år og lider af en sygdom, der svækker hans muskler. På trods af det, formår den unge danske rytter at ride sikkert rundt, og man kan hurtigt glemme, at han rent faktisk har en ret kraftigt handicap. Det skyldes, at han formår at ride let rundt i en utrolig flot opstilling, og hoppen Jolene Hill følger ham flot hele vejen rundt igennem alle øvelser.

Copyright Ridehesten.com
Tobias efter sit ridt. Foto: FEI Instagram

Efter sit ridt i dag var Tobias glad og lettet, og han fortalte blandt andet følgende til DR, da det var en kendsgerning, at han havde vundet guld:

– Det er jo helt vanvittigt, det er helt unik, jeg ved ikke hvad jeg skal sige, jeg har ikke ord for det. Da jeg var færdig og havde set mine procenter, var jeg ikke i tvivl, for mine to første konkurrenter havde redet, men der var jeg måske også næsten for sikker på at jeg havde vundet guld. Det er helt unik at have min mors erfaring med, og jeg ved, at det her betyder lige så meget for hende, som det gør for mig, fordi vi bruger så meget tid på det i hverdagen sammen. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stinna Tange, som er kommentator for DR ved PL i dressur, var også meget begejstret for Tobias' ridt, og HER kan I læse mere om, hvad hun sagde til præstationen, ligesom I kan læse mere om Tobias' ridt. 

I kan også se Tobias' flotte guldridt på dr.dk lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias og Jolene Hill på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen

Caroline Cecilie Nielsen sluttede på en flot syvendeplads, og dermed sikrede hun sig lige nøjagtigt en plads i mandags individuelle kür finale. Læs om Carolines ridt i dag HER.

I morgen og søndag gælder det holdkonkurrencen, mens rytterne skal i aktion i den individuelle kür mandag. Her kommer alle danskere, altså både Katrine Kristensen, Susanne Jensby Sunesen, Caroline Cecilie Nielsen og Tobias Thoning Jørgensen til start. 

Fakta
De paralympiske mestre

Guldet gik som bekendt til OL-debutant danske Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill efter et fantastisk ridt til 78.971 procent. 

Sølvmedaljen blev vundet af den forsvarende paralympiske mester fra legene i London og Rio, Natasha Baker, der sammen med hesten Keystone Dawn Chorus blev bedømt til 76,265 %, mens bronzemedaljen blev vundet af hollandske Rixt van der Horst og Findsley, der opnåede 75,765 %.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing