Gitte formidler morgendagens dressurstjerner

14-03-2018 13:57

Mathilde Louise Stenild Brejner

Gitte Skafte ejer og driver salgsstalden Jogi Horses i Try i Nordjylland. I Gittes stald er der plads til  morgendagens helt store dressurtalenter, som skal ud og gøre sig på de internationale dressurbaner

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en stor beslutning Gitte Skafte og hendes mand, Jørgen Spanggaard Pedersen, tog, da de købte en hesteejendom i Try i Nordjylland. De besluttede, at nu skulle det være - det var nu, at de skulle lave en forretning ud af at formidle kvalitetsheste fra deres egen matrikel.

Derfor slog ægteparret til, da de fik chancen for at købe berider Mads Roms tidligere ejendom. Med lidt arbejde fik Gitte og Jørgen bygget stalden om, så den i fremtiden kunne imødekomme netop deres ønsker til en kommerciel stald. Den nye salgsstald fik navnet Jogi Horses.

Da Jørgen Spangaard Pedersen er langturschauffør, er det Gitte Skafte, som i det store hele varetager den daglige drift af gården. Hun passer, tilser og fordrer hestene, og hun koordinerer træningsplaner og fremtidsudsigter med sin freelance træner, som kommer for at uddanne dressurhestene.

Sælger dressurheste til hele verden
Det går hurtigt, når Gitte Skafte skal nævne nogle navne på de heste, hun har formidlet til dressurryttere fra hele verden. Her kan i flæng nævnes, at Gitte Skafte har købt AllYouNeddIz Firfod hos Andreas Helgstrand og solgt den videre til en anonym køber i Indien i samarbejde med Ulrik Stadelhofer. Det var også i samarbejde med Ulrik Stadelhofer, at Gitte solgte Hot Reggae Firfod til Laura Hviid.

Blandt en af de dejlige historier om at formidle heste, fremhæver Gitte Skafte, at det var en meget positiv oplevelse at sælge Tapdanze Firfod til den internationale Grand Prix-rytter Rikke Svane. Der var ingen mellemled i den handel, som Gitte Skafte selvstændigt fik på plads. Gitte fortæller:

"Rikke Svane var utrolig glad for Tapdanze allerede fra den første ridetur. Og jeg er på et personligt plan rigtig glad for, at Tapdanze landede hos Rikke. Jeg er nemlig sikker på, at den får det som blommen i et æg hos Rikke," siger Gitte Skafte.

Tapdanze Firfod er nemlig en hest, som betyder noget ganske særligt for Gitte, der decideret beskriver ham som et hjertebarn. Gitte fotæller i øvrigt, at prisniveauet for de heste hun formidler, er mellem nogle hundrede tusind kroner og op til millionbeløb.

Copyright Ridehesten.com
Avlshingsten Alt For Damerne Firfod bor hos Jogi Horses.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingstene skal lære at omgås andre hingste
Hos Jogi Horses er der ikke kun plads til salghestene - her bor avlshingsten Alt For Damerne Firfod nemlig også. Den elegante brune hingst med blis og sokker fik i 2016 tildelt opdrættermedalje i bronze under hingstekåringen i Herning.

Med jævnlige mellemrum prøver Gitte at eksponere hingstene for andre hingste og for andre heste, som skal ud på staldgangen for at blive gjort klar. Gitte mener nemlig, at det er enormt vigtigt, at hingstene lærer at omgås andre hingste, så de kan fungere, når de skal til stævner, kåringer og shows.

"Hvis en hingst bliver alt for stresset, så eksponerer vi den naturligvis ikke for andre hingste, men ellers er det hovedreglen, at hingstene skal kunne fungere i selskab med andre heste," siger Gitte.

Hverdagsglæden ved at træne de unge heste
En anden ting, som Gitte fokuserer på, er at få træningshestene ud i verden, så de får oplevet lidt af hvert i mens de er unge og under uddannelse.  Blandt andet kører træningsteamet ofte ned i et andet ridehus, som er lidt nyt og spændende for hestene, så hestene kommer lidt i byen. Det prioriterer Gitte blandt andet, fordi hun mener, at det danner baggrund for, at hestene opfører sig fornuftigt, når de skal i byen og starte dressurstævner.

Noget andet som Gitte synes er sjovt og spændende, er at træne de unge føl og lære dem, hvordan man opfører sig ordentligt. Ud over de mange voksne salgsheste, der er hos Jogi Horses, så er der nemlig også et par føl, som Gitte på daglig basis går og træner i de grundlæggende ting, som en hest skal lære. Hun lærer dem blandt andet at løfte ben, stå bundet på staldgangen og gå pænt ved siden af føreren. Det er nemlig vigtigt for Gitte, at de heste hun formidler, bliver til gode kammerater, som deres fremtidige dressurryttere kan stole på.

Artiklen har tidligere været bragt på everhorse.dk 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen