Generationsskifte i Sportsrideklubben

25-03-2015 23:59

Anne-Sofie Schou Munk

På Tårbæk kro bød Sportsrideklubben onsdag aften velkommen til deres generalforsamling nr. 115. Denne aften, blev også et farvel til tre markante personligheder, der alle tre har haft et aktivt virke i klubben det meste af deres voksenliv

Ole Rosdahl valgte til aften at bekendtgøre sin aftrædelse som formand. Efter 10 år i jagtledelsen, og siden 19 år som formand for klubben.  Ansvaret tilfalder nu Jacob Leth, der har siddet som næstformand for klubben, næsten lige så længe som Ole har været formand. Det var derfor også ifølge Ole Rosdahl, meget naturligt, at det netop blev ham der skulle overtage formandsposten. 

Jacob takkede for æren og kunne fortælle at Ole har været et utroligt aktiv for klubben, både ved hjælp til stævner, men i sær som ansvarlig for at finde sponsorer og finansiel støtte til større projekter, såsom den nedbrændte tribune i Bernstorffsparken. Tribunen der har kostet 8 millioner kroner,  er bogført i 2014’s regnskab med bare 800.000 kr. Ole Rosdahl har tilbudt sin hjælp fremover når adspurgt, ellers bliver det som jagtrytter han fremover bliver aktiv i klubben. Ole Rosdahl blev ved sin aftrædelse, til sin egen store overraskelse, udnævnt til æresmedlem for sportsrideklubben.

Lise Leth indtrådte i bestyrelsen i 1977. Her har hun ifølge Ole Rosdahl:” husket det alle andre glemte, og varetaget alle de opgaver hun blev bedt om". Lise blev, meget passende erstattet af sit eget barnebarn, Astrid Leth, der også er aktiv dressurrytter. 

Niels Ulrich Pedersen sagde også farvel til bestyrelsen, men også han, lovede at han gerne kom tilbage for at hjælpe til. Niels Ulrich har siddet i bestyrelsen fra 1972-2015 med en lille pause fra 1992-99. En periode hvor han var meget savnet. 

Ambitionerne for det kommende år er mange, men det skal fremhæves at der er et stort ønske om at lægge græsbanen i Bernstorffsparken om til et mere holdbart underlag, som kan bruges større dele af året, og evt. til andre arrangementer end ridestævner. Her behøves der igen en økonomisk håndsrækning ude fra, da prisen på en sådan bane kan løbe helt op i 3 millioner kroner.

Danmarks ældste klub, må være den klub med flest udvalg. Ud over de traditionelle, såsom spring dressur og jagt, kan klubben også byde på både et distanceudvalg og et poloudvalg. Alle udvalgene havde spændende planer for det kommende år. 

Første dressurstævne er 25-26 april med Københavns mesterskab, og til distriktstævnet til august er der et nyt tiltag nemlig en Stil Cup som man snart kan læse mere om på rideforbundets hjemmeside.

Military og springudvalget kunne melde om Nordisk mesterskab i springning, og DM i military de næste 3 år.

Polosæsonen starter første april, og i ny fornemme omgivelser på Kokkedal slot, hvor der også er mulighed for golf og spa. 

Årets første jagt er allerede 2 påskedag. Jagtrytterne har også meget at nå. Sidste år red alle 222 jagtryttere sammenlagt 1871 jagter.

Læs mere om generalforsamlingen i det næste nummer af ”Ridehesten”.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing