Fuldblod i sportshesteavlen?

11-12-2012 08:39

Maja Golles

Brugen af fuldblod er nødvendig i moderne sportshesteavl, og derfor var det meget passende, at Newmarket, der er hovedkvarter for væddeløbssporten i England, dannede rammen om årsmødet i WBFSH i november. Seminarets absolut mest interessante og relevante indslag kom fra bloodstock agent John Mills
Copyright Ridehesten.com

Væddeløbssporten og -avlen er en global industri, som drives af præmiepenge. Væddeløbsheste flyves over hele verden til løb eller avl. I 300 år har avlen af fuldblodsheste været stambogsført, og denne rene hesterace har vist sig at være helt universel, for den skaber både væddeløbsheste og OL-deltagere. Fuldblodshesten er helt nødvendig for udviklingen af den moderne sportshest, og derfor var det særdeles interessant under WBFSH's årsmøde 2012 i november at høre en af de succesfulde bloodstock agents, John Mills fra Rabbah Bloodstock, fortælle om sit syn på avlen og brugen af fuldblod, og høre ham komme med sit bud på, hvilke fuldblodshingste, der kan gavne varmblodsavlen.

Læs om bloodstock agent John Mills' pointer i forhold til brug af fuldblodsheste i sportshesteavlen i artiklen "Hvad er jeres mål og marked" i Ridehestens decembernummer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner