Fremtidens springstjerner fra stærke hoppestammer

24-08-2024 17:43
Avl

Springentusiaster kan se frem til en spændende kollektion på 15 føl af fremragende springafstamning og ud af stærke hoppestammer ved Elitefølauktionen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg afvikles også den populære Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring.

Auktionarius svinger hammeren over en kollektion på 38 særligt udvalgte føl lørdag den 31. august fra kl. 19.00, og de 15 af dem er af særdeles interessant springafstamning.

Auktionsudvalget har håndplukket føllene i forbindelse med de regionale følskuer, og her præsenterer vi fem springbetonede føl ud af præstationsstærke hoppestammer – føl med en fremtid i avlen og sporten.

Copyright Ridehesten.com
Louiselunds Dolcetto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kat. 427 Louiselunds Dolcetto e. Diaron/Chacoon Blue – hingsteføl

I dette hingsteføls hoppestamme finder man flere heste som konkurrerer på 140-160 cm niveau, bl.a. Argentinus 11 e. Athlet Z der har gået 160 cm med tyske Otto Becker. Føllet er efter en yngre RDH hoppe, der selv har gået i sporten. Mormoren Karma F. Damgaard er mor til bl.a. Favorit Girl, der har gået 150 cm med amerikanske Laura Kraut og danske Dina Bach Sigmundsen. Favorit Girl gik desuden UVM i Zangersheide som 7-års.
 Mormoren er også søster til S-hesten LAVAUX som konkurrerer internationalt 150cm. Der er altså en hoppestamme bag, som har flere præstation stærke heste at byde på, og hvor tipoldemor, Warna, i flere år lå på listen over de mest indtjenende Holstener-afkom i Holsteiner Verband.

Copyright Ridehesten.com
Cloud Nine S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kat. 431 Cloud Nine S e. Bøgegårdens Coman/Levisto – hingsteføl

Et dejligt hingsteføl, som er trukket på hoppen Lavitta S, der er søster til den succesfulde avlshingst Syvhøjegårds Unforgetable S DWB (145 cm med Jacob Theodor Schmidt), søster til præmiehingsten A’int He Special (succesrig unghest i stald Ludger Beerbaum), CC Ultimo S (placeret Unghestechampionatet 2023 og nu ejet af Lars Bak). Lavitta S er blandt andet også mor til den 5-årige Classic Touch S som er placeret i international Youngster med Geraldine Lüthje. Mormor til Cloud Nine S, er velkendte Coco Chanell S, der selv var placeret 145 cm og søster til 6 heste med internationale placeringer i 145 cm – 160 cm.
 I stammen finder man mange heste, der har gået 160 cm-klasser. Det drejer sig om blandt andre om de velkendte heste Nørremøllehøjs Ariel, der har gået under Thomas Sandgaard og Hazel BS, der har gået EM med Andreas Schou i sadlen, samt den kårede hingst Colorado S med svenske Peder Fredricsson. Helt aktuelt er det hesten Jackofhearts, hvis mor er Brasilia S (selv placeret i 145 cm). Jackofhearts er tidligere kendt under navnet Happy Feets e. Heartbeat, og som havde stor succes under norske Stein Endresen som unghest. Jackofhearts er nu aktuel på 160 cm-niveau med amerikanske Margie Golstein-Engle i sadlen, og de har sammen talrige top-5 placeringer internationalt, senest var parret 2’er i Grand Prix’en ved CSI4 i Williamsburg, USA, og er aktuelt blandt Nordamerikas mest vindende heste med flere end 25 internationale placeringer alene i 2024.

Copyright Ridehesten.com
Bredvigs Camirado. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kat. 438 Bredvigs Camirado e. Eldorado van de Zeshoek/Cris Ask – hingsteføl

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bedste hingsteføl ved følskuet i region 5, er et særdeles tiltalende springføl ud af en interessant stamme. Særligt interessant er det, at moren til føllet, Bredvigs Crista, selv har præsteret i sport, og gået 145 cm under Jennifer Pedersen. Denne hoppe har et utal af placeringer bag sig, og dermed har føllet fra sin mor de bedste forudsætninger for en fremtid i sporten.
 I stammen finder man desuden søsteren til Bredvigs Crista, Gammelgaards Carola, der har gået 160 cm og blandt andet deltaget i Global Champions Tour i år med franske Gregory Gottard. Der er desuden yderligere to søskende til føllets mor, der har gået topsport og flere præstationer længere ude i stammen.

Copyright Ridehesten.com
Chaclin V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kat. 441 Chaclin V e. Chaccothage Blue PS/Eurocommerce Berlin – hingsteføl

Det iøjnefaldende hingsteføl Chaclin V er ud af en spændende hoppestamme, som byder på mange præstationsstærke afkom. Han var i finalen til følskue og er reserve til KRAFFT Eliteskue. Stammen tæller mange S-heste, og det er især værd at nævne Royce, der har gået 160 cm med amerikanske Margie Goldstein-Engle, Adilot, der har gået 160 cm med tyske Thoomas Holz, Sandilot PS, der har gået 160 cm med amerikanske Schuyler Rily og Caligula PKZ, der har gået 160 cm med Oleh Krasiuk. I stammen finder man flere yngre S-heste, som har enlovende fremtid i topsporten.

Dette føl har selv en velfungerende overlinje og en rummelig og funktionel galop.

Copyright Ridehesten.com
Highsand Loverboy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kat. 452 Highsand Loverboy e. ChacFly PS/Singapore – hingsteføl

Dette hingsteføl efter den populære hingst Chacfly PS, er ud af en særdeles præstationsstærk hoppestamme, hvor man finder flere heste som går på 160 cm niveau. Det drejer sig blandt andet om Obora’s Chloe e. Chacco-Blue, Cyrus e. Cartani, Dillinger e. Contender. Derudover er mor Erina GLN selv placeret internationalt flere gange i 140cm, hun blev bl.a. nr. 2 i St Tropez. Der findes desuden mange heste i stammen, der har haft succes i 140-150 cm klasser.

Se hele den flotte kollektion, inden der torsdag den 29. august kl. 17.00 åbnes for bud.

/Varmblod.dk

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner