Fortjenstmedalje til Kyra Kyrklund

18-12-2023 13:41

Finlands mest succesrige rytter og underviser, Kyra Kyrklund, blev tildelt en fortjenstmedalje ved det årlige møde i den finske olympiske komité

Copyright Ridehesten.com
Kyra Kyrklund ved stævnet i Aachen hvor hun hjælper Cathrine Dufour i samarbejde med Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved det årlige møde i den finske olympiske komité blev det besluttet at tildele 71-årige Kyra Kyrklund en fortjenstmedalje. Begrundelsen var at Kyra i mere end 50 år har promoveret dressur. Hun har skabt national synlighed med sin egen konkurrencesucces, men også som træner af ryttere og heste. Kyrklunds sportspræstationer og det faktum, at hun har deltaget elleve gange i OL som rytter og træner, blev også nævnt.

Kyra er et sandt rideikon og vores rollemodel. Hun er også et godt eksempel på, hvordan urokkeligt og konsekvent arbejde kan bringe en finsk atlet til toppen af vores sport og internationalt respekteret både som rytter og som træner. Hun er også et eksempel på, hvordan man kan holde sig i toppen fra årti til årti og samtidig bane vejen for andre, siger Marjukka Manninen, formand for det finske rideforbund.

Kyra bor sammen med sin mand Richard White i England, hvor de har deres eget ridecenter. Hun har deltaget ved OL seks gange og ved OL i 1980, 1988 og 1992 blev hun nummer fem, mens det blev til en ottendeplads i 2008 i Beijing. Derudover er Kyrklund blevet nummer seks i holdkonkurrencen i Seoul i 1988. I 1990 vandt hun VM-sølv i Stockholm dansk avlede hingst Matador e. May Sherif (opdr. Georg Møllebjerg) og sammen vandt de også World Cup-finalen i 1991 i Paris.

Hun er blandt andet også træner for både Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen i samarbejde med Nathalie Zu sayn-Wittgenstein.

Copyright Ridehesten.com
Kyra og avlshingsten Matador. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen