Følsæsonen venter lige om hjørnet

18-02-2021 14:49

Annika Knudsen Lorentsen

Skal du have føl i 2021, og måske endda dit første? Både mere erfarne avlere og førstegangsavlere har ofte mange spørgsmål eller bekymringer frem mod, at de skal tage imod føllet - men man kan hurtigt føle sig bedre rustet hvis man laver lidt research

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er allerede nogle som har taget i mod årets første føl, men det er i foråret at følsæsonen for alvor går i gang. Hvert år kommer der også nye avlere til, og der er rigtig mange ting man skal have styr på, når man skal have føl, og sørge for at føllet/unghesten får den helt rette opvækst. 

For hvordan gør man hoppen klar til at fole? Hvordan giver man føllet den bedste start på livet? Hvilket foder skal føllet og hoppe have?

Det er bare nogle af de spørgsmål, man som ny avler kan have svært ved at finde det rigtige svar på. Et godt råd er, at lave research, og det kan også være en god idé at snakke med nogle mere erfarne avlere, for de har altid oplevet mange situationer, og kan derfor klæde dig godt på. 

Her på Ridehesten.com har vi desuden bragt mange nyheder om forskellige emner indenfor avl, men det er særligt i magasinet Ridehesten, at man virkelig kan finde de faglige indspark, som kan gøre, at man føler sig mere tryg, når man skal have føl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Har du ikke vores mange gamle magasiner, så kan du faktisk få adgang til vores magasiner digitalt helt tilbage til 2005. Det kan du ved at tegne et abonnement med digital adgang, og så kan du automatisk se de tidligere magasiner i arkivet. 

Her finder du blandt andet et hav af artikler omkring avl og mere specifikt omkring, at føllet skal komme til verden, og du kan fremsøge hvilke artikler der er interessante for dig i vores artikelsøgnings-funktion. Den finder du her.

I magasinerne finder du blandt andet artikler om den optimale vækst hos føllet eller omkring hvordan du giver føllet den bedste start på livet. 

Vi håber, at din research rundt i vores mange artikler, kan klæde dig bedre på til, at dit føl kommer til verden. 

Har du ikke et abonnement, kan du bestille et abonnement på magasinet her.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing