Flere medlemmer i de danske rideklubber i 2021

07-04-2022 06:22

Annika Knudsen Lorentsen

I 2020 faldt medlemstallet i de danske rideklubber, men en ny opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund viser, at der i 2021 er blevet større tilslutning i klubberne igen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Corona-restriktionerne for idræts- og foreningslivet varede længere og var mere omfattende i 2021 end i 2020. Alligevel viser 2021-tallene for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI en samlet fremgang på 12.101 medlemmer. Dermed har idrætsforeningerne under de to organisationer i alt 2.228.776 medlemmer.

– Jo flere medlemmer idrætsforeningerne får, jo bedre er det for folkesundheden. Derfor vil vi naturligvis knokle videre for også at sikre en medlemsfremgang i de kommende år. Vi skal have alle de tabte medlemmer tilbage og helst også endnu flere med i idrætsfællesskabet, siger DGI-formand Charlotte Bach Thomassen i en pressemeddelelse udsendt af Danmarks Idrætsforbund, mens også formanden for DIF har positive ord om udviklingen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Først og fremmest glæder vi os over, at frafald er vendt til fremgang trods endnu et år med corona. Der er stadig tabt terræn at genvinde i forhold til 2019-tallene, men vi er på rette vej. Her må vi igen sende en stor tak til de mange frivillige, som har gjort en stor forskel og et fantastisk arbejde ude i landets foreninger i et svært år for idrætten, udtaler DIF-formand Hans Natorp.

Hvis man dykker ned i tallene for ridesporten og medlemmerne under Dansk Ride Forbund, kan man se, at medlemstallet er steget fra 63.093 til 64.048, og dermed er der kommet næsten 1000 medlemmer til i de danske rideklubber sidste år. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing