Firkløverets Springakademi – året der gik

16-06-2018 09:15

I går fredag afholdt Firkløverets Springakademi deres årlige sponsorfrokost med status på det forgangne år, og blandt mange flotte taler gav Maria Gretzer en interessant analyse af de foregående års arbejde

Copyright Ridehesten.com
Deltagere ved Firkløverets Springakademis årlige sponsorfrokost 2018. Foto: Mikala Bagge
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frokosten er sat i værk for at ære de mange gode sponsorer, som Firkløverets Springakademi ikke kan klare sig uden. Firkløverets Springakademi er et stykke frivilligt arbejde af de fire personer, der har startet det hele – Susanne Strøm, René Holstein, Lotte Holm og Mikala Bagge.
Fra at være et projekt, som mange troede ville være en døgnflue, har Firkløverets Springakademi vist sig at være sat i verden for at blive. To af dem der helt fra start af har troet på Firkløverets Springakademi er Maria Gretzer og hendes mand Björn Carlsson.

Med et ægte springrytterhjerte var det en glæde at høre Maria Gretzers tale. Nu var det ikke kun et enkelt år, der kunne gøres status på. I tre år har Firkløverets Springakademi nu eksisteret, og Maria fortalte, hvordan hun og hendes mand havde troet på projektet lige fra start. Det var på grund af den energi og de visioner, der var for akademiet samt ikke mindst den seriøsitet, som de fire frontfigurer lagde for dagen. Parrets fælles tro på, at projektet fra start af ville være stabilt og seriøst, var grunden til, at de overhovedet startede med at gå med ind i projektet.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Tesen bag Firkløverets Springakademi var helt fra start af, at de danske ryttere skulle lære deres grundridning, hvis de ville rykke det næste niveau op. Det var det samme Maria og Björn ville. For som Maria sagde: ”Ingen af rytterne havde problemer med at springe store spring”. Men grundarbejdet skulle med ind, så man kunne udnytte hestens fulde potentiale.
Da Maria og Björn gik ind i projektet, var det med deres øjne kun omkring 50 % af hestenes potentiale, som det lykkedes rytterne at udnytte. Samtidig var det i starten også med følelsen af, at de skulle lære de unge ryttere det samme hver gang, de kom til en ny clinic. Det virkede som om, at rytterne ikke kom nogen vegne, og undervisningen var gået lidt i baggrunden, for nu var der gået to måneder siden sidste gang. Men langsomt har rytterne taget værktøjerne til sig, og nu har Maria og Björn følelsen af, at rytterne mere ved hvad de gør. Det kan nu ses i undervisningen. Det sidste år har rytterne været i en rivende udvikling, og har efterhånden virkelig fået grundridningen meget mere under huden, og udnytter dermed også mere af deres hestes potentiale. Kort og godt har det sidste år for Maria’s og Björns vedkommende været rigtigt godt, og de kan se at undervisningen har gjort en forskel for rytterne.

Ud over Marias ærlige tale, fik nogle af akademiets ryttere udtrykt deres glæde over at være en del af akademiet, og ikke mindst sagt takt til akademiets sponsorer. DV kom også på banen, og undervejs blev akademiets nyeste tiltag også en realitet - akademiet fik introduceret deres nye personlige træner. Vel at mærke til træning af rytterne udenfor ridebanen. For som altid så er det den hele ekvipage, som Firkløveret Springakademi ønsker at komme rundt om.

Efter en masse hyggelig snak og gode taler blev frokosten afsluttet med overrækkelse af blomster til akademiets sponsorer som tak for den kæmpe hjælp, de yder igennem deres sponsorater.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen