Finanslovsforslag anerkender eliteidrætten

01-09-2017 08:14

Regeringen afsætter fire mio. kr. til Team Danmark i sit finanslovsudspil. Det skal imødekomme nedgangen i Team Danmark-støtten fra udlodningsmidlerne

Copyright Ridehesten.com
De danske dressurekvipager ved OL i Rio 2016
Nyheden fortsætter efter annoncen

Regeringen foreslår i sit finanslovsudspil, at Team Danmarks økonomi skal genoprettes. Den nye aftale om udlodningsmidler, der faldt på plads i januar, betød, at Team Danmark ville modtage færre midler til udvikling af dansk eliteidræt. Nu vil regeringen imødekomme for manglende indtægter, ved årligt at tilføre Team Danmark fire millioner kroner. Det glæder Team Danmarks formand, Frank Jensen.
 
- Regeringens udspil er et meget vigtigt signal. Det viser, at Danmark prioriterer eliteidrætten. Det er ingen hemmelighed, at Team Danmarks økonomi gennem en længere årrække har været særdeles udfordret, og derfor glæder jeg mig meget over, at regeringen har været lydhør over for, at hvis Danmark også fremover skal opleve et OL som sidste år i Rio, så kræver det finansiering, siger Frank Jensen.
 
Finanslovsforslaget betyder, at Team Danmarks statslige støtte fastholdes på 2016-niveau. Der er således ikke tale om ekstra ressourcer, men om en opretholdelse af Team Danmarks.

Statslig opbakning nødvendig
Frank Jensen fremhæver, at regeringen med finanslovsforslaget anerkender, at eliteidræt er et nationalt projekt, som også skal have statslig opbakning.
 
- Regeringen anerkender, at det også er en statslig opgave at finansiere dansk eliteidræt. Det er samtidig en opbakning til de danske atleter, der kæmper hver dag for at vinde medaljer og sætter Danmark på verdenskortet. Eliteidræt glæder, begejstrer og skaber et unikt fællesskab i Danmark, og derfor fortjener eliteidrætten også, at staten bakker op om, at vi kan fastholde dansk eliteidræts meget høje niveau, siger Frank Jensen, og fortsætter:
 
- Jeg ser frem til at fortsætte dialogen med regeringen om, hvordan staten kan være med til udvikle bedre rammer og vilkår om dansk eliteidræt. Vi oplever en stor imødekommenhed og forståelse i erhvervslivet for at hjælpe dansk eliteidræt. Senest har vi fået en historisk stor donation fra Salling Fondene. Forudsætningen for at få erhvervslivet med på vognen er dog, at der er en stabil og ordentlig grundfinansiering af eliteidrætten fra statens side.
 
Han understreger samtidig, at sikkerhed i forhold til økonomi giver mulighed for at arbejde strategisk og langsigtet de kommende år.
 
- Det er et langt sejt træk at udvikle eliteidræt. Det har krævet mange år og en jætteindsats fra mange, at Danmark i dag er en af verdens mest vindende nationer i forhold til indbyggertal. Vi har i dag opbygget en god struktur og rollefordeling i dansk idræt, som sikrer, at vi bruger ressourcerne så effektivt som muligt. Finanslovforslaget indebærer, at Team Danmark sammen med specialforbundene kan fastholde nuværende økonomi, og investere ressourcer, hvor de gør størst mulig forskel, lyder det fra Frank Jensen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedgang i medaljehøst
Selv om vi kan se tilbage på en sommer, hvor danske atleter i den grad har vist Dannebrog frem, skal sportssommeren ses i et større perspektiv. Team Danmark arbejder i fireårige cyklusser, der følger sommer-OL. 2013 er lige som 2017 år et efter et OL, og sammenligner vi de to år, kan vi konstatere, at medaljehøsten ved VM i sommer-OL disciplinerne indtil videre har været større i 2013 end i 2017.
 
- Det viser bl.a., at konkurrenceniveauet i international eliteidræt skærpes markant i disse år, og der er et konstant pres på at udvikle rammer og vilkår for danske atleter, trænere og sportschefer. Skal vi fastholde niveauet, har vi et stort fokus på at finde flere ressourcer til dansk eliteidræt, slutter Frank Jensen.

/Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner