Fantastisk med TREC i Bernstorffsparken

28-08-2019 07:35

Annika Knudsen Lorentsen

Midt i september afholder Hjortespring Rideklub og Sportsrideklubben i samarbejde Agria DRF Mesterskaber i TREC, i de flotte omgivelser i Bernstorffsparken, og formand for TREC-udvalget, Tina K. Foldager, glæder sig

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 13.-15. september afholdes der stort TREC-stævne med Agria DRF Mesterskaber i de flotte omgivelser i Bernstorffsparken og arrangørerne gør alt for at gøre stævnet til en god oplevelse for både ryttere og publikum fortæller Tina K. Foldager, som er overdommer og formand for TREC-udvalget i Dansk Ride Forbund:

– Det er en kæmpe mulighed at vi kan bruge de flotte faciliteter i Bernstorffsparken, det bliver virkelig en oplevelse for deltagerne og også for publikum, som i parken kan sidde godt for at følge med.

TREC er en forholdsvis ny disciplin i dansk ridesport og det første reglement i DRF blev udgivet i 2016. Det er en disciplin hvor man rider forskellige underdiscipliner: orienteringsløb, forhindringsbane og gangartsbedømmelse. Læs meget mere om TREC her.

Foruden Agria DRF Mesterskabet afvikles der også en række andre klasser, heriblandt klasser hvor man kan komme ud og prøve forhindringsbanen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Både lørdag og søndag har vi lavet klasser som vi kalder kom og prøv TREC forhindringsbane, her har man mulighed for at snuse til disciplinen og prøve om det er noget for en, fortæller Tina Foldager og fortsætter:

– Det bliver nogle gode dage, hvor ryttere og publikum kan opleve den gode stemning, som der forhåbentligt bliver i Parken. Vi er rigtig glade for at samarbejdet mellem Hjortespring Rideklub og Sportsrideklubben har gjort at rytterne får lov at ride på de gode faciliteter. Det bliver en travl weekend for os officials, da der er mange beregninger, som alle skal laves manuelt. 

Tina udtrykker dog også, at hun gerne står for en stor del af det lidt tungere arbejde ved TREC-stævnerne, da hun godt kan lide sporten og hun synes de mange deltagere er gode til at bakke op, og have forståelse for det krævende job for dommere og øvrige hjælpere og arrangører.

– Vi glæder os til en forhåbentligt dejlig weekend med sportslige højdepunkter og godt humør, slutter Tina Foldager.

Find proportionerne til stævnet her.

Info

TREC er en disciplin, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen. Der fokuseres på rytterens og hestens samarbejde i terrænet med stor vægt på rytterens evne til at finde vej og hestens lydighed og erfaring med naturlige forhindringer i et varieret terræn.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen