Et rørende farvel til en "hjertepony"

18-08-2024 17:11

Der er blevet taget afsked med en helt særlig pony til dette års DRF-mesterskabsstævne i dressur på Hovgaard. Den 22-årige Campari W We, der har ført et hav af ryttere til tops, har nu gået sin sidste tur på stævnebanen, og det blev en rørstrømsk dag for familien bag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der findes de heste, der bare kravler helt ind under huden på en. De bliver til mere end en hest, mere end en samarbejdspartner. De kommer helt tæt på og bliver en bedste ven, sågar en del af familien. Sådan en pony er Campari W We for familien Dietz, der i 2020 stiftede bekendtskab med den rutinerede pony. Janni Dietzs to døtre har gennem de sidste fire år begge haft fornøjelsen af den fantastiske ponyvallak, der nu skal hjem og nyde sin pension. 

Til DM-stævnet på Hovgaard Rideklub, der har fundet sted i denne weekend, har Nynne Dietz Viborg, Jannis yngste datter, været til start i DRF-mesterskabet for kat. I ponyer. De blev ikke kvalificeret til finalen, men kvitterede til gengæld med et flot kürridt i dag, der sikrede dem en 1. plads i B-finalen med 73,25%. Det blev en mindeværdig afslutning til tonerne af "Carrie Underwood - The Champion", som er en sang med en helt særlig betydning for familien. 

Den kür er Camparis og er helt særlig, sagde Janni Dietz, der efter datteren og Camparis sidste tur på stævnebanen, indvilligede i at give et interview til Ridehesten på trods af de tårer, der blev ved med at hobe sig op i øjenkrogen. – For det fortjener Campari, udtalte Janni, der selv er professionel rytter hos Cathrine Laudrup-Dufour.

Men hvem er Campari egentligt?
Den karismatiske ponyvallak kom til Danmark i 2009, syv år gammel. Han er opdrættet i Tyskland, men blev hentet til Danmark af Jette Nevermann, tidligere landstræner for ponyholdet i dressur. Her red først Caroline B. Smidt ponyen, og det blev bl.a. til to gange EM i ponydressur for ekvipagen i hhv. 2010 og i 2011. Herefter overtog Nikoline Ravn Jensen tøjlerne, og også for dem blev det til internationale stævner, som det er tilfældet for de fleste ryttere, der har fået æren af at ride Campari. Senere hen var det Victoria Christine Hanssen, der dannede par med ponyen, inden Dagmar Sofie Oxlund overtog i 2017. I 2020 var det så familien Dietz, der lærte den særlige pony at kende, og her red først Gry Dietz Viborg og så lillesøster Nynne ponyen. Således kan der altså opremses en masse navne, hvis liv og ridekarriere som Campari har haft en afgørende indflydelse på.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var egentligt meningen, at Campari var pensioneret, men der var mere energi i benene hos den livsglade pony. Samtidig stod Janni og manglede en erfaren pony til Gry, og derfor kom en låneaftale i stand med familien Oxlund. Det blev hurtigt til et godt makkerskab, og i 2021 fik familien derfor lov at købe ponyen, hvilket de stadigvæk den dag i dag er meget taknemmelige for. Nynne, der dengang kun var 11 år, overtog året efter Campari og arbejdede sig op gennem klasserne fra LA. De red hurtigt landsstævner og så internationale stævner, og for et par måneder siden vandt de küren til Nordisk Mesterskab, også på Hovgaard Rideklub. 

Vi kunne godt have pensioneret ham efter sejren der, men vi havde brug for en smuk afslutning, hvor en pension på forhånd var aftalt, så Nynne virkelig kunne nyde turen derinde for sidste gang, forklarer Janni. 

Copyright Ridehesten.com
Fv. Janni, Campari, Nynne og storesøster Gry. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Men hvorfor er Campari så speciel?
Han er bare en helt særlig pony, han er næsten altid glad og er så sjov i hverdagen. Han er lidt af en bulderbasse og giver ikke ved dørene, så man skal virkelig kæmpe for at få det til at lykkes med ham, men samtidig er han også en kammerat, man kan være tryg ved, lyder det fra Janni, der suppleres af Nynne. 

Han er virkelig vores hjertepony, og vi er så sindssygt glade for de oplevelser, som vores familie har fået med ham. Det er helt vildt hårdt lige nu, men vi græder også af taknemmelighed overfor den her vidunderlige pony. Han har fortjent at slutte, mens han er frisk og frejdig, og selvom han stadig er ung af sind, er han ved at blive gammel i kroppen, og der er blevet længere rundt på banen. Derfor skal han hjem og hygge sig, men han vil selvfølgelig stadig blive redet derhjemme. Han skal være hos os til, han ikke er her mere, fortæller Janni og Nynne.

Mens Campari skal nyde livet derhjemme, venter nu nye eventyr for Nynne, der stadig har lidt over to ponyår tilbage. – Det bliver dog svært at finde en afløser for Campari, siger Janni, der dog fortæller, at jagten er godt i gang. – Men Campari vil altid være noget helt særligt for os, slutter hun med grødet stemme.

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen