Et 10-tal til Konstantin og Cohen

09-03-2023 22:27

Annika Knudsen Lorentsen

Hestene i årets Unghestechampionat i springning har været i aktion for anden gang under egen rytter, og det står nu klart hvilke 20, der er videre til at skulle rides af testrytter. De to stildommere har igennem de sidste to dage udtrykt stor tilfreds med niveauet hos de unge heste i årets championat og én modtog i dag et 10-tal

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann med Skavhøjs Cohen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I alt har 37 ekvipager deltaget i de indledende klasser i årets Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat i springning ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2023, hvor hestene i går og i dag er blevet fremvist af deres vante ryttere, for til sidst at finde frem til hvilke 20 der går videre til at skulle rides af testrytter, svenske Rolf-Göran Bengtsson, fordelt over i morgen og lørdag. 

– Vi har set et rigtig fint hold 5-års heste i år, fortæller Bo Kristoffersen, som var en af de to stildommere i championatet i år, mens den anden Bo K. Møller fortalte: 

– Vi har stået herinde i en del år, og nogle gange har vi været lidt kede af, at der måske ikke har været så meget kapacitet i hestene, men det er blevet helt anderledes. Vi har set rigtig mange heste med stor kapacitet, og det er glædeligt, for uden kapacitet, kommer man ikke til at ride på de rigtig store baner, forklarer han. 

Et 10-tal for ridelighed
I dag var det den velspringende Skavhøjs Cohen e. Cornet Obolensky/Coronado (opdr. Frans Sunesen og Christel Krøyer) der imponerede dommerne mest, og det udløste et 10-tal for ridelig. En ridelighed der i høj grad skyldes den flotte fremvisning og uddannelse, som Konstantin Deeken Künnemann har givet hesten. 

Foruden det flotte 10-tal blev Skavhøjs Cohen belønnet med to 9-taller for teknik og kapacitet, mens galoppen blev belønnet med 8,5 i dag. Det giver hesten et samlet resultat på 522,5 og en andenplads i den samlede stilling, og dermed en sikker plads videre til testrytter-delen. 

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Lind Skjøtt med Hecas Guardiola DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En misforståelse, men utrolig kvalitet
Næstbedst i dag var Mathilde Lind Skjøtt med Hecas Guardiola DWB e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Cabachon (opdr. Marianne og Finn Tschernja), som på trods af, at Mathilde desværre fik redet en smule skævt ind i dobbeltspringet, hvilket betød, at Hecas Guardiola ikke kunne sætte af på B'eren, imponerede dommerne. 

– Vi så den her helt fantastiske hest i går, og der lavede Mathilde ikke en eneste fejl, men i dag fik hun redet en smule skævt ind i dobbeltspringet, men det er ikke noget der betyder, at vi trækker hesten i rideligheden, for den får allerede fradrag fordi den ikke sætter af på B'eren. Det er en hest der har alt, den har kapacitet, galop og en super teknik, fortæller Bo K. Møller, som i enighed med Bo Kristoffersen, i dag tildelte to gange 9,5 for galop og kapacitet, 9 for teknik og 8,5 for ridelighed. 

Dagens flotte resultat betyder, at Hecas Guardiola går videre til testrytter-delen som den bedste hest i den samlede stilling med hele 536,25 point. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Vicky Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stærk top-5
Kigger vi på de næste tre heste der er placeret på tredje-, fjerde- og femtepladsen i den samlede stilling, finder vi tre heste med meget kvalitet. 

Tredjebedst inden testdelen med Rolf-Göran Bengtsson er hoppen Vicky Ask e. Todt Un Prince Ask/ Larimar (opdr. Stutteri Ask), som er blevet flot fremvist af Karen Møller Rohde, og som i går blandt andet modtog tre 9-taller. 

Fjerdebedst i den samlede stilling er Adam Sparlund Olesen med MB Rockvaro DWB e. Rockland/ Calvaro Z (opdr. Rudie Telgenhof), som i dag blandt andet modtog 9,5 for ridelighed. 

Den femtebedste i den samlede stilling er endnu en hest fra det fynske Stutteri Ask. Her er det Søren Møller Rohde med Cibelle Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), som i dag blandt andet fik 9,5 for kapacitet. 

I alt går 20 heste videre til at skulle rides af testrytter, og de rides i to hold, hvor de 10 første skal rides i morgen, mens de sidste 10 skal rides lørdag. For at være blandt de 20 bedste skulle man i år opnå samlet 468,75 point.

Som det ser ud nu, skal hestene rides af testrytter fredag kl. 11.50 og lørdag kl. 14.40. 

Resultat fra i dag. 

Samlet stilling. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner