Enemark succesfuld for Tallin Farm

05-03-2023 12:02

Annika Knudsen Lorentsen

Sandra Enemark har i de seneste uger været i Wellington, Florida, hvor hun har redet heste for Tallin Farm, som ejes og drives af det danske par Charlotte og Brian Bech-Hansen. Det er en stor oplevelse at ride i USA fortæller Sandra

Copyright Ridehesten.com
Sandra har nydt solen i Wellington de sidste uger. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tallin Farm har normalt base i New Jersey, men som så mange andre amerikanske stalde, er et team henover vinteren i det amerikanske hestemekka Wellington, Florida, hvor der er rig mulighed for at ride stævner i flere discipliner. 

Sandra Enemark har i de seneste uger byttet livet på Sjælland ud med den varme sol i Florida, hvor hun har oplevet Wellington og redet heste for Charlotte og Brian Bech-Hansen fra Tallin Farm. 

– Brian og Charlotte har taget fantastisk godt imod mig, og de har vist mig tillid lige fra starten. Jeg rider her sammen med to andre som arbejder for Brian, og det er fedt at kunne vidensdele i teamet og opleve miljøet her i Wellington, forklarer Sandra, som blandt andet har fået lov at ride den velspringende 9-årige hoppe Tallin's Clair de Lune e. Clarimo. 

Copyright Ridehesten.com
Sandra Enemark med Tallin's Clair de Lune. Foto: Privat

– Hun er lavet i Danmark og født i New Jersey. Hendes mor Sweet Lady II blev insemineret med Clarimo i Danmark og så blev hun importeret til USA mens hun var drægtig. Sweet Lady er fra holstenerstammen 741 og kåret i Dansk Varmblod, og hun var vores første avlshoppe, som vi købte i 2010. Hun har givet os utroligt mange dejlige afkom, og vi har hende stadig i dag, 21 år gammel, forklarer Brian Bech-Hansen. 

Sammen har Sandra og Tallin's Clair de Lune startet flere stævner i Wellington, og i løbet af de få uger er de gået fra at ride 110 cm til 125 cm, sidstnævnte var debut for hoppen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er meget stolt af den udvikling hun har haft i løbet af få uger. Cookie som hun kaldes, er langt bagud i uddannelse, blandt andet på grund af, at hun har fået føl, og hun er en sensitiv hest med masser af blod og meninger, men jeg følte, at jeg fandt hurtigt ind til hende og vi fandt et kompromis, der virkede for os begge. Hun er en skøn hest at arbejde med, hun har masser af kvalitet og vil gerne lære. Hun var klart en hest, jeg kunne have rykket hurtigt op i klasserne, hvis jeg havde endnu mere tid, men jeg er meget tilfreds med det vi nåede sammen, fortæller Sandra, som har nydt at ride i det solbeskinnede Florida og prøve kræfter med niveauet i Wellington, som er både højt og krævende. 

Copyright Ridehesten.com
Sandra Enemark med Tallin's Clair de Lune. Foto: Privat

– Jeg havde planlagt at være her i tre uger, men jeg besluttede at udvide med yderligere to uger, da jeg simpelthen ikke havde fået nok. Wellington er, hvad jeg vil kalde et hesteparadis, og man kan slet ikke forestille sig det, før man har været her, slutter Sandra. 

Hos Tallin Farm har man blandt andet de danske hingste Carmargue, Vong's Brunello DWB TF og Las Vegas H DWB TF, og den svenske hingste Utrillo Hästak TF. Derudover formidler Tallin Farm frostsæd i USA fra mange tophingste som eksempelvis Cornet Obolensky og Untouchable. 

I videoen nedenfor kan I se Sandra og Tallin's Clair de Lune i aktion.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner