Endnu en DV-hingst kåret i Verden

27-01-2023 08:08
Avl

Ved det tyske hannoveranerforbunds efterkåring er endnu en DV-hingst blevet kåret. Det drejer sig om springhingsten Nørremøllehøjs Silver Light

Copyright Ridehesten.com
Nørremøllehøjs Silver Light og Maria Bjørnkjær Asferg. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lighed med den 4-årige dressurhingst Svalegårds Hot Driver har også den 5-årige springhingst Nørremøllehøjs Silver Light opnået kåring i hannoveranerforhundet. Det har den under navnet Silver Light og fremvist under berider Maria Bjørnkjær Asferg.

Nørremøllehøjs Silver Light e. Silvaner D.C./Candillo/Leonid er opdrættet af Christina Møller og Uwe Thomsen og blev ved Dansk Varmblods kåring af hingste i corona-året 2021 godkendt til afprøvning og blev godkendt til avl efter den 10-dages observationstest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten har ikke været indsat i avlen og har heller ikke deltaget i en 35-dages test, men har i efteråret 2022 gået egnethedstest med Maria Bjørnkjær Asferg i sadlen og opnåede højeste point på landsplan, hvormed han med 862,5 point kommer til Unghestechampionatet i Herning med bedste resultat fra egnethedstesten.

Endnu en danskejet hingst blev godkendt ved hannoveranerforbundets efterkåring; en 3-års hingst e. Blue Hors Zackerey/De Niro/Conen fra Helgstrand Dressage.

Oversigt over de godkendte hingste.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner